Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '15

 
Kategori
Spor
 

İki Dünya Şampiyonumuz var! ama kimin haberi var?

İki Dünya Şampiyonumuz var! ama kimin haberi var?
 

Evet, takım halinde iki tane Dünya Şampiyonumuz oldu. Ama Türkiye’de kimsenin haberi yok. Buna ayıp denmez de ne denir!
 
Sporda kafamızı  bazı ufak meselelere, bazı ufak adamlara takmışız; sabah akşam onları tartışmaktan; çevremizde neler olup bitiyor; dünyada neler olup bitiyor farkında olmuyoruz. Öyle  kendi kendimize avunuyoruz.
 
Bir yanda , yurt  içinde yaptığı bütün müsabakaları kazanmış ; Türkiye’yi dünyada temsil etmeye hak kazanmış bir Lise takımı bütün rakiplerini yeniyor Dünya Şampiyonu oluyor. Bizden çıt çıkmıyor. Bu evrende ayıp denen bir şey vardır. 
 
Dünyada bir başka bir ülkede böyle bir başarı kazanılsa, herhalde o ülkenin gazetelerinin baş manşetleri bu haberle süslenirdi. Biz de en arka sayfalarda bile haber olamıyor. 
 
Neden? Çünkü bütün güümüzle Profesyonel Liglerin peşindeyiz. Her birisi Denizli horozu gibi maçlara çıkıp; en ufak olayda bir birlerine  girişen futbolcuları dilimizden düşürmeyiz.. Hakeme hakaret etmek için fırsat kollarlar, biz de buna FUTBOL, deriz, ve bu adamların peşinden nereye giderlerse gideriz. İnsaf be…
 
Çocuklar, DÜNYA ŞAMPİYONU olmuşlar biz görmemezlikten geliyoruz. Kim bunlar?
 
Önce şu haber:
 
“Guatemala'da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası finalinde, Brezilya temsilcisini 2-1 yenerek Şampiyon olan ve Başbakanlığa ait özel uçak "ANA" ile Trabzon'a gelen Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi büyük coşkuyla karşılandı.” (haber7.com/24.4.15)
 
Her şeyden önce bu Lisenin Müdürünü, Beden Eğitimi öğretmenlerini , ve bütün olarak futbolcularını candan kutlamak gerekir. Tabii bu başarının uzun hikayesini bilmiyoruz. Buraya varmak için, kimbilir nerelerden geçtiler; kimleri yendiler de en son Brezilya’yı da yenerek Dünya Şampiyonu oldular. Bunları işitmek isterdik.
 
Böyle bir başarıdan aslında bütün Türk Ulusunun pay çıkarması ve mutlu olması gerekir. Ama nerede… Gazetelerde, internette iki satırlık bir yazı olarak geçiştiriliyor. Yazıklar olsun. 
 
Aslında , bu takımı oluşturan gençleri kapmak için, profesyonel takım koçlarının bu Lisenin kapısında beklemeleri gerekirdi. O kadar kıymetli ki bu Birincilik, Şampiyonluk. Helal olsun Trabzonlulara ve Trabzon Erdoğdu Lisesi yöneticileri, öğretmenleri ve sporcularına… Ha bu arada ekleyelim Trabzon  kız futbol takımı da dünya 9.culuğunu kazanmışlar. Onları da candan kutlarız, az önemli bir sonuç değildir.
 
Diğer yandan:
 
Bir başka habere bir başka türlü sevinmek gerekiyor. Ve güzel haberler hep gençlerden geliyor ama bu ülkede gençlere aldırış eden kim?
 
İkinci haber şu:
 
“Doğa Koleji, Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin, Liselerarası Dünya Futbol Şampiyonası'nda elde ettiği şampiyonluğun ardından, Türk sporuna basketbolda büyük bir sevinç yaşattı. Doğa Koleji Erkek Basketbol Takımı, Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası'nın finalinde Finlandiya temsilcisini 81-69 yenerek Dünya Şampiyon oldu”
(HTS Spor.24.4.15)
 
Balıkesir Doğa Kolejinin başarıları bununla bitmiyor. Doğa Koleji sporda, voleybolda, baskette, hentbolda hep dünyada birincilikler peşinde. Şu duruma bakın:
 
3 Dünya Şampiyonluğu,Türkiye ve il şampiyonluklarıyla basketbol, hentbol ve voleybola Doğa damgasını vuruyoruz. Sporun her alanında şampiyonlar yetiştiriyor, madalyalara doymuyor.
 
Genç Bayan Voleybol Takımı 2014 Dünya şampiyonu:
 
Portekiz’de gerçekleşen 2014 Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonası’nda Chinese Taipei takımını 3-0 yenen Doğa Koleji Genç Kızlar Voleybol takımımız hiç yenilmeden dünya şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.
 
Basketbolda 2 Dünya Birinciliği Alan Tek Okul.
 
2009 yılında Dünya Şampiyonu olan Doğa Basketbol Takımı bu başarısı ile tüm Türkiye'ye büyük gurur yaşattı. Bu takımda yer alan efsane oyuncumuz Enes Kanter bugün profesyonel spor hayatına NBA'de devam ediyor.
 
Erkek basketbol takımımızdan sonra 2013 yılında bayan basketbol takımımız da dünya şampiyonu oldu. Dünyada ilk defa aynı okulun hem erkek hem bayan takımı dünya şampiyonluğunu elde etti ve Doğa dünyada bir ilki daha gerçekleştirdi. Doğa Basketbol Takımı Türkiye ve dünyada profesyonel takımlarda oynayan öğrenciler yetiştirmeye ve basketbolda şampiyonluklar kazanmaya devam ediyor. 
 
Genç Bayan Hentbol Takımı 2014 Dünya şampiyonu:
 
Trabzon'un ev sahipliğinde Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından 22.'si düzenlenen Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası’nda Doğa Koleji Genç Kız Hentbol Takımı finalde zorlu rakibi Slovenya’yı mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu.” (Okul Arşivi)
 
Bunlar başarı değil de nedir. Bu yıl yeniden Doğa Koleji Basketbolda bir kez daha bir DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU Okuluna ve kentine taşıyor.
 
Bunu sürekli alkışlıyoruz ve bu başarıları herkesin görmesini,  takdir etmesini istiyoruz. Ve bu okullara daha nice başarılar, Dünya Şampiyonlukları diliyoruz. 
 
Görün bakın, Türkiye de analar ne evlatlar doğuruyor ve okullar  iyi eğitirlerse neler yapıyorlar. 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..