Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '10

 
Kategori
Haber
 

İki Haber Bir Somut Oluşum.

İki Haber Bir Somut Oluşum.
 

Resim:milliyet.com


Manşet haberler de iki haber yanyana, TV den de sipiker'e muhabir anlatıyor. 'Diyarbakır'da daimi meclis toplanıyor' ne demek acaba! "Demokratik Toplum Kongresi" Realite durumuna gelen durumu değerlendiren devlet adamı var mı acaba? Özerk federasyonun organları fiilen hayata mı geçiyor? Yurdışında başlayan kongre toplantıları ülke içinde meşrulaşmaya mı başlıyor? Bu arada tarihlerini de yazmış belgelemiş kendi resmi arşivlerini de mi oluşturuyorlar!

Belki de KCK operasyonları siyasi göstermelik. Yoksa bu daimi meclis haline geldi dedikleri kongreler nasıl serbestçe toplanıyor? Ki üyelerini kendi ulusal çevrelerinin her kesiminden seçmeye gayret etmişler. ( Bunlar neyin nesi, resmi bir ağızdan vatandaş olarak öğrenmek isyoruz )

Sipikeri dinlerken internet sayfasında ki iki heber manşeti ve resimleri de hayli anlamlıydı!

Haberin biri Başbakanın mal varlığı villası ile ilgili, yani dünyevi mal biriktirme konusu. Tarihe yazılacak makam yetmiyor gibi makamın yüceliğinin farkında olmayanların davranışları gibi bir şey. (1)

(1) http://www.milliyet.com.tr/luks-villa-ogullarin-cikti-/siyaset/sondakika/16.08.2010/1277105/default.htm

Tam da bu manşet fotoğraflı başlık yanında, elimde olmadan farenin gittiği başlıkta Terör lideri Apo'nun yanında minare resimli haberi ; Öcalan Şırnak köy minaresinden halka seslenmiş. Yani eski konuşmalarından birini hoparlöre vermişler. (2)

(2) http://www.milliyet.com.tr/cami-hoparlorunden-ocalan-in-konusmasi-yayinlandi/turkiye/sondakika/16.08.2010/1277124/default.htm

Ne günlere kaldık. Doğuda fiili daimi meclis kuruluyor ülkenin bir bölümünün özerkliğini tartışıyor. Ve daimi meclis olma kararı alıyorlar. Yol haritalarını çalışma stratejilerini belirleyip, bir anlamda devlete ültimatom verip şartlarını dayatıyorlar. Buna karşı iktidarın ne dediği belirsiz bir açılım yaygarasından başka bir şey yok. Ne kırmızı çizgilerini ifade edebiliyor, nede açılımın haritasını çizebiliyor. Oyalama taktiği ile kürtleri kandıracağını zannediyor. (Tıpkı Erbakan'ın askerin maaşını artırınca kendisini seveceklerini zannettiği gibi) Ülkeninin Başbakanı evlatları için villa almakla meşgul olduğu anlaşılıyor. "Evlatlarınız için günaha girmeyiniz." ayeti bir tarafa! Bu haberlerden haberleri yok mu acaba?

Vah benim Şanlı Tarih'li garip Ülkem kimlerin eline emanet kaldı. Geçliğe hitabeyi görmezlikten gelsek bile! Oysa islam ilkelerinin başında emanete sahip olmak başta gelir.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..