Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '21

 
Kategori
Söyleşi
 

İkilem ile Çok Özel

Alt pop, rock, arabesk veya onlar için adlandırdıkları 'Arabesk İndie Pop' tarzlarıyla geçtiğimiz yıl 'Zamansız Şarkılar' teklisiyle tanımıştık. Peşi sıra gelen 'Sensiz Uyandım', 'Bi Sebebi Var' ile kendi kitlesini oluşturmayı başardılar. Yeni şarkıları 'Kaybolurum Gülüşünde' vesilesiyle bir araya geldik.

 

? İkili olarak kendinizden biraz bahseder misiniz? Müzikle olan ilişkiniz ve de birbirinizle tanışıklığınız grup kurma düşünceniz nasıl başladı?
- Uğur: Konservatuvardan sınıf arkadaşıyız aslında. Yaklaşık on senedir hem tanışıyoruz hem de beraber müzik yapıyoruz, medya sektörüne müzikler yaptık. Ben hala devam ediyorum hatta. Serhat’ ta ek temalar yazıyor. Uzun yıllar böyle gitti şimdi ise İkilem adı altında birikmiş bestelerimiz vardı onlar için stüdyoya girdik ve mevzular bu noktaya geldi.
 
? Şimdilerde taze şarkınızla gündemdesiniz. 'Kaybolurum Gülüşünde' nasıl doğdu? Geri dönüşlerden memnun musunuz?
- Serhat: ‘Bir Sebebi Var’ heryerde çalarken biz ‘Kaybolurum Gülüşünde’ nin stüdyo aşamasındaydık, yine bir pandemi şarkısı aslında, inandığımız ve güvendiğimiz bir şarkıydı hazır hissettiğimiz anda dinleyenlerle paylaştık, her şey yolunda, bu yolculukta bizimle aynı duyguları paylaşanlarla beraber güçlü bir bağ oluştu. Ne denir ki... Müthiş bir his tabiî ki..
 
? Söz yazarken ve beste yaparken ağırlıklı olarak hangi duygulardan besleniyorsunuz?
- Serhat: Birçok duygu iç içe aslında. Ama çoğunlukla bu yaşa kadar yaşanan tecrübelerin bir dışavurumu. Bunun içinde kaybetmek var, kazanmak var, ayrılık var, tabiiki aşk var.
 
? Müzik yapmaya karar verdiğinizde hedefiniz neydi? Bugün geldiğiniz noktayı nasıl değerlendirirsiniz?
- Uğur: Hep daha iyi müzik yapmaya ve gelişmeye yönelik hedefler koyuyoruz kendimize. Bugün gelinen nokta elbette bizleri çok memnun ediyor ama müzik, yaşadığımız sürece değişen ve evrilen bir sanat ve sürekli buna adapte olmaya ve yeni şeyler dinlemeye, denemeye devam etmeli bir müzisyen. Biz de buna gayret ediyoruz.
 
 
'Eğer ortada bir sektör varsa, acilen beraber hareket edip kalıcı çözümler üretilmeli..'
 
 
? Bir de dizi müzikleriyle ön plandasınız. Peki bu senaryoya ve dizinin konusuna göre mi ortaya çıkıyor?
- Uğur: Senaryo herşeyin başı tabiiki. Burada yönetmen, yapımcı ve müzisyen üçgeni çok önemli bir temele oturuyor. Herkesin birbirini doğru anladığı ve kafasındakileri doğru aktardığı işler genelde çok başarılı oluyor.
 
? Pandemi süreci sizi nasıl etkiledi? Müzik sektörünü nasıl gözlemliyorsunuz?
- Serhat: Aslında pandemide bizim için çok acayip şeyler oldu. Şarkılar geniş kitlelere ulaştı, harika geri dönüşler alıyoruz. Ama bir de müzisyenlerin yaşadığı zorluklar var. Eğer ortada bir sektör varsa, acilen beraber hareket edip kalıcı çözümler üretilmeli. En fazla iş meslek birliklerine düşüyor. Herkes aynı gemide sonuçta. Bakalım bu pandemi ne zaman bitecek diye biz de merakla bekliyoruz..
 
? Yaptığınız müziği nasıl tanımlarsınız?
- Serhat: Mehmet Tez ufak bir yorum getirdi sanırım tarz meselesine. Arabesk İndie Pop demiş. İsabetli bir yorum. Çok takılmıyoruz bu tarz meselesine, elbet bir çizgisi var yaptığımız müziğin. Ben alternatif pop diyorum çok genel bir tabirle. İlla bir şey demek istiyorsak..
 
? Son dönemlerde kimleri dinliyorsunuz, playlistinizde neler var?
- Uğur: Air dinliyorum bu aralar.
- Serhat: King Gizzard and The Lizard Wizard
 
? Bundan sonraki bizi neler bekliyor?
- Uğur: Yazın bir Remix süprizimiz olabilir önceki bestelerden bir tanesiyle alakalı. Onun dışında yaz bitiminde bir single daha gelicek.
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..