Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '10

 
Kategori
Spor
 

İlave enerji depolama

İlave enerji depolama
 

SPORCU SAĞLIĞI - 4

Sporcunun çalışmalarından yüksek verim beklenir. Bunun için vücut organlarında olumsuz etkilerin bulunmaması ve bu organların desteklenmesi gerekir.

Alınan gıdaların tam sindirilmesi vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasının yanı sıra organların yorulmaması açısından da önemlidir. Tam sindirilmeyen gıdalar vücuda ciddi yük oluşturur.

Sindirimde karaciğer, safra kesesi ve pankreas çok önemli görevler üstlenir. Bu organlar gıda katkı maddeleri, ilaçların yan etkileri, hava kirliliği ve benzeri nedenlerle yorulurlar, desteklenmeleri gerekir. Gıdaların tam sindirilmesi safra salgısının yeterli olmasıyla mümkündür ve gıdalardan beklenen fayda ancak bu şekilde sağlanabilir.

Safra salgısının artırılması ve diğer hazımsızlık şikayetlerinin giderilmesi için enginar yaprağı kullanılmaktadır. Enginar yaprağı aynı zamanda karaciğeri destekler. Karaciğerin yenilenmesi devedikeni tohumu ile sağlanabilmektedir.

Yenilenen karaciğer sporcunun çalışmalarındaki zorlanmalara hazır hale gelir. Devedikeni tohumu ve enginar yaprağının birlikte kullanılmasıyla karaciğer yenilenir ve görevini en iyi şekilde yapar hale gelir. Bu bitkilerin hiçbir yan etkisi yoktur. Avrupa Birliği ülkelerinde kanunla düzenlenmiş olarak “Modern tıbbi tedavi” de kullanılmaktadır.

Enginar yaprağının diğer bir özelliği ise karaciğerin kanlanmasını artırıp ilave enerji depolarının oluşmasını sağlamasıdır. Böylece sporcu, çalışmalarında gerekli olan enerjiyi kolaylıkla temin eder, zorlanmalar karşısında daha dayanıklı olur.

Devedikeni tohumunun her yıl 3 ay, enginar yaprağının 6-8 hafta kullanılması önerilir.

Devedikeni tohumu ve enginar yaprağının kullanımı ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi için ilgili makale okunabilir.

Bu bitkiler hazır ilaç şeklinde de bulunmaktadır. Hazır ilacı kullanılacaksa, üretim tarihinin üzerinden 6-8 aydan daha fazla sürenin geçmemiş olmasına dikkat edilmelidir. Özel ambalajlarla kullanım süresi 18 aya kadar uzatılabilmektedir, ancak süre uzadıkça etkisi azalmaktadır.

 
Toplam blog
: 157
: 4472
Kayıt tarihi
: 14.11.09
 
 

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi kimya yüksek mühendisliğinden mezun oldum. İstanbul Üniversitesin..