Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '10

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İletişim ustalığı -5

Kendinizi Pek Ciddiye Almayın: Kendinizle dalga geçin. Neşelenin, neşelendirin. Gülmeye istekli olun. Mizahı yakalayın. Hemen darılmayın. Her gün başınıza gelecek olay ve olgularda mizah arayın. Bunları günlüğünüze yazın.

“ Eğer sizi hayatta geçiverecek bir özellik seçme durumunda iseniz, mizah duygusunu seçin. “—J.Janey

Olumsuz Duyguları Eleyin: Genellikle insanlar olumsuz ve kötümser düşünceleri yayanlardan kaçar.

“ Unutmayın ki sizin rızanız olmadan kimse kendinizi adi hissetmenize yol açamaz.”-E.Roosvelt

Yeni Fikirlere Açık Olun: Rahatlayın, içerik için zaman tanıyın. Dikkatle dinleyin. Konuşmadan önce düşünün.

“ Kapalı bir zihin ölmekte olan bir zihindir.”—E.Ferber

Karşınızdakinin Bakış Açısına Saygı Duyun: Saygı. İki insan birbirinin tam aynı olamaz. İlişkiler kurmak, uzlaşmak, yeni fikirler üretmek ve farklılıkları kabul etmek için yapılır.

Gergin Olmayın: Gerginliğin iletişim üzerindeki etkisini tanıyın. Sinirlenmeyin.
“ Hiçbir şey bir insana diğer insan üzerinde her tür olayda daima soğukkanlı ve telaşsız olmak kadar avantaj sağlayamaz.”-T.Jefersson

Kendiniz Olun: İnsanların sizin hoşlandıklarınızı, hoşlanmadıklarınızı ve inançlarınızı öğrenmelerine izin verin. Kendi sınırlarınızı belirleyin. Olmadığınız bir şey olmaya çalışmayın. Köpekler, bebekler ve yetişkinler hemen hemen her zaman sahte yüzü hissederler. İçten pazarlıklar sahte gülümsemelerle bir sırıtır.

“ Kendine karşı dürüst ol ve bu gece ile gündüzün birbirini takıp etmesi gibi devam etsin. Böylece hiçbir kişiye yalan söyleyemezsin.” SHEAKSPER

Davranışlarınıza Dikkat Edin: Olumlu imajınızı koruyun. Başınıza gelen iyi şeyleri düşünün. İç konuşmalarınızı dinleyin. Olumlu yapın. Olumlu ya da olumsuz bir paranın farklı tarafa bakan yüzleri gibidir.

Gülün: Gülmek stresi giderir. Gerilimi azaltır. İlaç gibidir. İnsanı uyumlu yapar. Empati koymayı kolaylaştırır. Af etmeyi kolaylaştırır. Sizi sempatik yapar.

“ Gülün ve dünya sizinle gülsün; ağlayın ve tek başına ağlayın; üzgün, yaşlı dünya şenliği ödünç olmalı, fakat o kendisi için yeterince sıkıntı vericidir.”.Wilcox

Görgülü Olun: “ Lütfen..teşekkür ederim…özür dilerim..af edersiniz” türü cümleleri sık sık kullanın.

Yönlendirici Davranışları Anlayın: Yönlendirmeden etkileyebilmek bir sanattır. Direkt olun. İkna edici olun.

Küçümseyici Davranışı Tanıyın: Eşit davranın. Kibirlenmeyin. Ön yargısız karar verin.

“ Kendinizi üst seviyeye çıkarmanın emin bir yolu, başka birinin üst seviyeye çıkmasına yardımcı olmaktır.”-B.T.Washıngton

İncitmeyin: İnsanın değeri başkalarına karşı olan saygısı ile ölçülür. Bazen açıkl sözlülük incitici olabilir. Rice edin. Rica edilince de yerine getirin. Eleştirmeden önce rolünüzü gözden geçirin. Kişiliği eleştirmeyin. Başkalarının savunmalarına olanak sağlayın. Utandırmayın.

Yıkıcı Olmayın: Ses tonunuz dikkat edin.

Anlaşmazlıkları Nazikçe Ele Alın: Herkes seninle aynı şeyi düşünmeyebilir. Sakin olun. Konuyu tam anlayın. Başkalarının düşünme hakkına saygı gösterin.
“ Başkalarına karşı beynimizi ovalama ve cilalama iyi gelir.-Montaigne
 
Toplam blog
: 154
: 861
Kayıt tarihi
: 25.01.10
 
 

Rize nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdum. 1969 yılında ilkokul,1972 yılında ortaokul,1975 yılınd..