Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '22

 
Kategori
İlişkiler
 

İlişkiler

İLİŞKİNİN BİTMESİ GEREKTİĞİNİ GÖSTEREN DAVRANIŞLAR   ve   BELİRTİLER NELERDİR?

Yaşanan duygusal ilişki; iyi hissettiğimiz, zamanını iyi geçirdiğimiz, sevildiğimizi hissettiğimiz, anlaşıldığımızı düşündüğümüz, bizi mutlu eden ilişkilerdir. İnsanıFiziksel ve Psikolojik olarak büyük ölçüde etkilemektedir. Duygusal ilişkilerin dinamiği farklı olabilir. İlişkilerde iniş ve çıkışların olması gayet normal fakat bazen ilişkiler tıkanma noktasına gelebilir.

Peki ilişkilinin bitmesi gerektiğini nasıl anlarız maddeler halinde açıklayalım;

  1. Sürekli problem çıkıyorsa ve problemlerin çözülememesi;Bir ilişki yolunda gitmediğinde bir zamanlar var olan ortak zemini ve bağlantı duygusunu bulmak zor olabilir. Biten ilişkiyi gösteren en önemli maddelerden biridir. Ortada bir sorun olmamasına rağmen devamlı olarak birbirini suçlama ve her problemi  olduğundan fazla büyütme ilişkinin bittiğine dair bir işarettir.
  2.  Geleceği birlikte hayal edemiyorsanız;İlişkide taraflar artık geleceği beraber hayal edemediğinde, gelecekle ilgili planlarda birbirlerini göremediğinde ve fikirlerin uyumu olmadığında bittiğine dair bir işarettir.
  3. İlişkide umutsuz ve mutsuz hissediyorsa;İlişkide yaşanan problemlerin artık hiçbir zaman düzelmeyeceğine dair hiçbir umudun olmaması, devamlı kendini yorgun, halsiz ve mutsuz hissetmesi.
  4.  Tek taraflı olarak çabaladığınızı hissettiğinizde;Bir ilişkinin devam etmesi için iki tarafın da çabalaması gerekir. Elbette ki ilişkilerde tartışmalar yaşanabilir fakat iki tarafında problemler karşında beraber çözmeye çalıştığında düzelebilir. Fakat bu çaba tek taraflıysa bu bireyi yorar ve karşı cinsten uzaklaştırır.
  5. Sevilmediğinizi ve istenmediğinizi hissettiğinizde;Kişinin ilişkide sevilmediğini ve istenmediğini gösteren birçok etmen vardır. Bunlardan en önemlisi birey artık kendini yorgun, mutsuz, değersiz, yalnız ve suçlu hissediyorsa yaşanılan ilişkiyi gözden geçirmesinde fayda var.
  6. Ayrılıp barışmak;İlişkilerde yapılan en büyük hatalardan biridir. Her tartışmada her kavgada ilişkiyi bitirmek. Birkaç gün sonra hiçbir şey olmamış gibi ilişkiye devam etmek. Bu sürekli yapıldığında alışkanlığa dönüşebiliyor. İlişkilerde yaşanan problemlerden kaynaklı bazen ara vermek bireyin yaşanan problemleri ve ilişkiyi gözden geçirmesi ve değerlendirmeye almasına ihtiyaç duyabilir. Beraber problemleri iletişime geçerek problemleri çözmeye çalışılması sorunu ortadan kaldırır. Bunun aksine ayrılıp sorunların çözmediğinde ve görmemezlikten gelindiği zaman birbirlerini yıpratabilir.
  7. Kendinizi hasta ve yorgun hissediyorsanız;Yapılan araştırmalara göre iyi gitmeyen ve mecburi devam ettirilen ilişkilerde “Kalp Hatalıklarına” sebep olabiliyor. Stresin etkilediği ilk organ “Kalp” tir. İkinci etkilenen ise uyku düzeni. Geceleri uyuyamıyorsanız, ilişkinizle ilgili endişelere mi dalıyorsunuz, kilolarınızda iniş çıkışların olması, kendinizi sürekli halsiz ve yorgun hissediyorsanız ve yaşam kalitenizde olumsuzluklar hissediyorsanız, sağlıklı olan ilişkiyi bittiğini kabullenmek gerekir.

Bir ilişkinin amacı, senin için dahi iyi olanı bulmaktır; sizi tamamlayan   kişi; senin her şeyindir.” Birey hayatına birini aldığında yaşadığı; üzüntüyü ,  sevincini ve hayatını  paylaşmasıdır. Fakat bazen ilişkiler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Bir ilişkiyi devam ettirmek için “Sevgi” yeterli olmayabilir. Bu yüzden geleceği göremediğiniz, sizi mutsuz eden, sevilmediğinizi hissettiren ilişkilerin bittiğini veya bitmesi gerektiğinin bir işaretidir.

     İyi okumalar…

 

PSİKOLOG

Sevgi ÖGÜR

 
Toplam blog
: 8
: 286
Kayıt tarihi
: 21.03.18
 
 

Psikolog/Aile Danışmanı/Yazar/Evlilik ve Çift Terapisi/Cinsel Terapisti ..