Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

SUZAN ÖZ -Suzy's Life Coaching -YAŞAM KOÇLUĞU

http://blog.milliyet.com.tr/suzyslifecoaching

12 Ekim '09

 
Kategori
Danışmanlık
 

İlişkilerimiz

İlişkiler.....sanki herşey bunun üzerine kuruludur, değil mi? Evet doğru. Çünkü herşey birbiriyle ilişki içerisindedir.Gece ile gündüz, iyi ve kötü, siz ve yaşamınıza ait her kişi ve her detay !. Herşey ama herşey ! Şu an bu yazıyı okuduğunuza göre, benimle ve yazdıklarımla bile bir ilişki içindesiniz.

Ve tabii en çok çözüme ihtiyaç duyduğumuz noktalar da buradan çıkar. İlişkilerden! Çünkü en çok farklılıkların yaşandığı alandır burası.

Hepimiz ilişkilerimizde beklentiler içindeyiz. ''Ben beklenti içinde değilim, sadece olduğum gibi kabul edilmek istiyorum'' mu diyorsunuz? Size bir haberim var! Beklentinin en büyüğü sizde! Çünkü karşınızdaki insana her davranışınızla, her sözünüzle beklentilerinize ait sinyalleri zaten veriyorsunuz. Bu tüm beklentilerinizin karşılanması isteiğine dayanır.Ne var ki kimsenin bu tip davranışları kabul etmeye ihtiyacı yoktur. Tıpkı sizin de, karşı tarafın beklentileri yerine kendi beklentilerinize yoğunlaşmanız vgibi.. ve bu kısır döngü döner durur yaşantımızda .Aynı olay ve kişilerle karşılaşır dururuz. İnanmayacaksınız ama , bir de buna hayret ederiz!

Peki çözüm yok mu? Elbette var..Çözüm '' Biz'' iz..Çünkü ancak kendi içimizde olanı , başkalarından bekleyebileceğimizi fark ettiğimiz anda durumu bizim için olumluya çevrimeye başlarız..

Şimdi lütfen, ilişkilerinizde sorun yaşıyorsanız kendinize sorun..

- Karşı taraftan beklediklerimi ben karşı tarafa ne kadar veriyorum ?

-İlişkilerimde hangi duyguları yaratmak istiyorum ve bunun için ne yapıyor, nasıl davranıyor olmam gerekir?

Cevaplarınız kendi cevaplarınız ve sizin aynanızdır.

Sevgiyle kalın.

Suzan ÖZ

Yaşam ve İlişkiler Koçu

www.suzyslifecoaching.com

 
Toplam blog
: 4
: 850
Kayıt tarihi
: 03.10.09
 
 

Yaşam Koçluğu; kişi ile birebir çalışan ve kişinin yaşamında tıkanıklık veya problem yaşadığı herhan..