Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

İlkbahar Hoş geldi...

İlkbahar  Hoş geldi...

SEVGİLİ OKURLARIM; Kış mevsimi sona erdi. Artık yaz mevsiminin başlangıcına kadar sürecek ilkbahar mevsimine girdik. Halk arasında İlkbahar mevsiminin başlangıcı için kısaca ‘dondurucu soğukların olduğu kış mevsimi bitti bahar geldi’ denir. Evet efendim, bu yılda soğuk kış aylarının ardından ilkbahar mevsiminde üç cemrede sırasıyla havaya, suya, toprağa düştü böylece havalar ısındı ve ölü toprak uyandı, çiçekler açtı ve güneş ilkbahar sıcağı yüzünü gösterdi nihayet.

Baharın gelişiyle birlikte doğanın güzelliklerini tekrar tekrar izleme fırsatımız oldu yeniden. Baharın gelişinin güzelliklerini tomurcuk açan çiçeklerde, yeşeren ağaçlarda, cıvıldayan kuşların seslerinde gördükçe huzurla kaplanıyor içimiz, daha bir keyifli ve mutlu oluyoruz. Bahar gelişiyle birlikte etraftaki kuşların cıvıltısı arttı, aynı şekilde ötüşmeleri daha bir cıvıl cıvıl oldu ve rengarenk çevreye ayrı bir güzel hava kattılar.

İlkbaharın gelişiyle kışlık kıyafetlerimizi çıkardık. Mevsimine ve doğaya uygun düşen ve üzerimize yakıştırdığımız renk renk, desen desen ince ve hafif kıyafetleri giyiyoruz.

İlkbaharın gelişiyle psikolojimize de bahar geldi. Kalbimizi güzel duygularla, mutlulukla ve huzurla doldurduk. Bu mevsimde gezmeye, dolaşmaya ve eğlenmek daha fazla zaman ayırıyoruz. Evimizden içeri süzülen güneş ışığının sıcağı ve cazibesi dört duvar arasına sıkışmayan kurtardı bizleri ve kendimizi daha yemyeşil alanlara, sokaklara, caddelere, parklara çıkmaya başladık. Çünkü yaşasın içimize de ilkbahar geldi. kışın dondurucu soğuğu, burnumuzu donduran fırtınası artık yok artık. Ve ne mutlu bir mevsim sonrası da yaz ömrümüze.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..