Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

İmam Hatiplilerden anayasaya katkı...

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği  (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin KORKUT’un, yeni Anayasa’ya ilişkin bir rapor hazırlayarak, TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK’e sunduğu haberi var şu anda önümde. Meğer yıllardır ne cevherler yetiştirmişiz İmam Hatip Liselerinde. Oysaki amaç imam yetiştirmekti. Sunulan kararı okuyunca imam dışında neler yetiştirdiğimizi görünce gözlerim yaşardı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sunduğu imkanlarla okuyan, amacı insanlarımıza İslamiyet’i en doğru şekliyle anlatmak olan kişilerin kurmuş olduğu dernek vasıtasıyla TBMM Başkanına sunulan raporda resmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelini yıkmaya yönelik  maddelerin olduğunu görüyorum ve vaahhh diyorum…

Raporda, hali hazırdaki parlamentonun anayasa üzerinde uzlaşma sağlanamazsa, anayasayı tümden değiştirecek “asli kurucu” haline getirilmesi ve Bayrak, Milli Marş, Başkent ve resmi dilin, devletin ortak sembolleri olarak görülmesiyle birlikte, anayasada mutlak manada değiştirilemez maddelerin bulunmaması gerektiği de vurgulanıyor.

O maddeleri olduğu gibi aşağıda görebilirsiniz…

-Vatandaşlık tanımı objektif kriterlere bağlanmalı, etnik kimlik vurgusu yapılmamalı.

-Milletvekili seçiminde, 100 Türkiye milletvekilliği uygulamasına geçilmeli. Dokunulmazlığın kapsamından yargılama çıkarılmalı.

-Milli Güvenlik Kurulu Anayasal bir kuruluş olmaktan çıkarılmalı.

-Askeri Yargı ve Askeri Yüksek Mahkemeler kapatılmalı.

-Anayasa’nın başlangıcının yazımında inançlara saygı vurgulanmalı,

-Türkiye’de çoğulcu demokratik toplumun oluşmasını engelleyen milliyetçılık ve laiklik ilkeleri, Cumhuriyetin nitelikleri arasından çıkarılmalı.

-Eğitimin her aşamasında isteğe bağlı olarak ve yeterli talebin olması şartıyla anadilde eğitim imkanı tanınmalı.

-Din ve devlet ilişkileri, ayrı bir maddede açıkça düzenlenmeli.

-Diyanet İşleri Başkanlığı özerk bir kuruluş haline getirilmeli, farklı inançların temsiline imkan tanınmalı.

-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri, eğitimin her kademesinden, zorunlu dersler arasında yer almalıdır. Belli bir din ve inanca dayalı din dersleri, seçmeli ders haline getirilmeli.

-Din ve inanca dayalı kılık kıyafet her bakımdan bir hak olarak tanınmalı ve hayatın her safhasından serbest olmalı.

-İnançları gereği askerlik yapmak istemeyenlere alternatif hizmet öngörülmeli.

-Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri için isteklerine bağlı olarak dini yemin tanınmalı. Zorunlu ilk ve orta öğretim kesintili olmalı, ortaokuldan itibaren mesleğe yönelme getirilmeli.

 “Raporun, oluşturulan bir komisyonun 2 yıl süren çalışması sonucunda hazırlandığı, çalışmaya, akademik çevrelerin hukuk camiasının önemli isimlerinin, 300’e yakın dernek, okul aile birlikleri, ÖNDER mezun ve mensuplarının katkı sunduğu belirtildi.”   (Kaynak, Milliyet com.tr)

 02 Ocak 2012

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..