Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '12

 
Kategori
Borsa
 

İMKB'de açılış pozitif

Dün yabancı borsalarda, IMFin 2012 Dünya Ekonomik Görünüm Raporunda dünya ekonomisinin büyüme tahmini 3,3’ten 3,5’e yükseltilmesi, Almanya ZEW endeksinin 2 yılın zirvesine yükselmesi, İspanya ihalesinin başarılı geçmesi ve buna paralel faizin kritik 6 altına inmesiyle, yaşanan tepki hareketi yerini sert alımlara bıraktı. Avrupa borsalarının 3 lere varan oran prim yaptığı günde ABD borsaları 1,5 civarı yükselişler kaydetti.

İMKB ise özellikle İMF raporunda Türkiye’nin enflasyon beklentisini 6,5’tan 10,6’ya revize etmesi ve bugünkü PPK öncesi risk iştahındaki azalmaya paralel daha temkinli bir seyir izledi. Endeks gün içerisinde 61,100 direnci üzerini denediyse de bunda başarılı olamadı.

Bugün dışarıda gelecek, piyasaları etkileyecek önemli bir veri bulunmuyor. İçeride Merkez Bankası PPK kararlarını takip ediyor olacağız.

CNBC-e anketine katılan 12 ekonomist de PPK toplantısında faiz koridorunun alt-üst sınırı ve munzamların değişmeyeceği yönünde görüş bildirmişler.

Her ne kadar enflasyon rakamları kâğıt üzerinde düşük gösterilse de, bu rakamlara inanan yok. MB bugünkü toplantıda sık sık istisnai günler ilan etmek yerine politika faizlerini arttırabilir. Ya da önümüzdeki dönem için ek parasal sıkılaştırma sinyali verebilir.

Son olarak endeksin bugün yabancı borsalardaki pozitif görünüme paralel güne alımlarla başlamasını bekliyorum. Daha önceki yorumlarımda belirttiğim 61,100 direnci üzerinde kalıcı olunması durumunda hareketin 61,800 - 62,000 bandına devamı beklenebilir. Bu direncin üzerinde kalma başarısı gösterememesi kısa vadeli teknik göstergelerde ki zayıflığı da arttıracaktır ki böyle bir durumda kısa vadeli pozisyonlarda ısrarcı olunmaması gerektiğini düşünüyorum. Sevgilerimle. EY
 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..