Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '12

 
Kategori
Borsa
 

Avrupa ve ABD verileri takip edilecek

Endeks dün dış piyasalardaki zayıf görünüme paralel zayıf bir başlangıç yaptı ve beklentilerimize paralel 60,000 desteği üzerinde kalmayı başarabildi.

Avrupa da ise dün İspanya faizleri %6 kritik sınırının üzerinde olmasına rağmen borsalar son dönemdeki sert geri çekilmenin tepkisi niteliğinde pozitif seyretti. Yabancı borsalarda ki dünkü pozitif kapanışlara beklentilerden iyi gelen ABD perakende satışlar verisinin de kısmen etkisi oldu.

Cuma günkü yorumumda '' Hindistan'dan gelen ve beklentilerin çok altında kalan sanayi üretim verisi Hindistan borsasında pozitif olarak algılandı…''

''(Beklentilerin altında gelen verilerden borsaların olumlu etkilenmemesi, Merkez Bankaları’nın para politikalarını gevşeteceği ve büyümeye destek vereceği beklentisi etkili oluyor.)'' şeklinde yorum yapmıştım. Dün Hindistan Merkez Bankası’nın faiz oranlarını 50 baz puan indirmesi bu görüşümü destekler nitelikte. Önümüzdeki günlerde özellikle ABD tarafında beklentilerin altında gelen verilere de piyasaların olumlu tepki vermesi muhtemel.

Bugün haber ve veri akışı bakımından Avrupa ve ABD tarafını takip edeceğiz. Avrupa tarafında Avrupa'nın sorunlu ülkelerinden İspanya ve Yunanistan'ın ihaleleri takip edilecek. İspanya ihalesi saat 11.30’da 12 ve 18 aylık ihalelerde 3 milyar Euro borçlanma hedefleniyor. Bir önceki 12 aylık borçlanmasında 1,41 ve 18 aylık borçlanmasında 1,71 ile borçlanan İspanya da faiz değişimleri takip edilecek.

Bugün bir diğer önemli veri Almanya ZEW endeksi olacak, hatırlanacağı üzere önceki veride 10 seviyesinde gelmesi beklenen veri beklentinin iki kat üzerinde 22,3 gelmişti. Endeks Haziran ayından beri en yüksek değerinde ve o son aylarda ilk defa düşüş bekleniyor.

ABD tarafında ise Mart ayı konut başlangıçları ve sanayi üretimi verileri açıklanacak.

Endeks'in bugün güne zayıf bir başlangıç yapmasını bekliyorum. Dünkü yorumda belirttiğim üzere 60,000 üzerinde tutunma çabasında olacağını düşünüyorum. Olası 59,500 altında pozisyonları azaltmak doğru olabilir. Yukarı hareketin hızlanması için 61,100 direnci üzerinde kapanışlar yapılması gerekmekte. Son olarak, küresel risk iştahının azaldığı bu günlerde daha likit hisseleri tercih etmek ve riskleri minimum düzeyde tutmak daha doğru olacaktır.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgilerimle.

EY

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..