Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '21

     
    Kategori
    Genel Sağlık
     

    İmplant sonrası dikkat...

    İmplant Uygulamaları Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
    Ağızda eksik olan dişin yerine implant işlemi yapılmaktadır. Çoğunlukla titanyum ve titanyum bileşiklerinden oluşan bir yapay diştir. Bu uygulama 30 yıldır devam etmektedir.
     
    İmplant uygulaması sonrası dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Özellikle işlemden sonra 2 saat boyunca bir şey yiyip içmeniz yasaktır. İmplant işlemi yaptıran kişilerin ilk 24 saat boyunca sıcak içecekler tüketmesi sakıncalıdır. Yalnızca ılık ve soğuk içecekler tüketebilirsiniz. Ayrıca implant işleminden sonra 1 hafta boyunca sıcak yiyecek ve içecekler tüketmemeye özen göstermelisiniz.
     
    İmplant operasyonu geçiren hastalara özel yumuşak diyet listesi verilmektedir. Bu sayede hastanın bir an önce iyileşmesi ve süreci ağrısız geçirmesi amaçlamaktadır. Ağıza atılan dikişler genellikle 7 gün sonunda alınmaktadır. Aynı zamanda doktorunuz gerek görür ise antibiyotik ilaç vermektedir. Genellikle Chlorhexidine Digluconate ağız gargarası kullanımı önerilmektedir.
     
    İmplant operasyonu sonrasında kanamayı durdurmak ve koagülasyonu stimüle etmek için steril bir tampon vasıtası ile baskı uygulanması önerilmektedir. Operasyon sonrası ilk 1 hafta boyunca ara ara kan gelmesi muhtemel bir durumdur. Özellikle sabahları uyandığınızda yastığınızda kan lekeleri görebilirsiniz. Bu sebeple endişe etmenize gerek olmadığınızı belirtmek isteriz. Operasyondan 36 saat sonra ağzınızı 2 hafta süresince tuzlu gargara veya ağız gargarası ile dezenfekte edilmesi sağlanmalıdır. Gargarayı 1 dakika boyunca yapmalısınız. Tükürükten sonra yarım saat boyunca herhangi bir içmeyin ve yemeyin.
     
    İmplant uygulaması sonrası ilk 24 saat sonra soğuk uygulama yapılması önerilmektedir. Doktorunuz da sizlere yapmanız ve yapmamanız gereken önemli hususlardan bahsedecektir. Operasyon sonrası ağız içine atılan dikişler hem yaranın hem de hastanın durumuna göre 1 hafta sonra alınmaktadır. Tüm bu uyarılar göz önüne alındığında kısa sürede ağızda iyileşme görülmektedir. Aynı zamanda ağrısız bir süreç geçirmeniz için bu unsurlara dikkat etmeniz gerekmektedir.
     
    İmplant Nedir?
     
    İmplant, ağız içerisinde eksik olan dişlerin yerinin tutan yapay diş olarak tanımlanabilir. Eksik dişler hem sağlığı hem de estetik görünümü olumsuz yönde etkilemektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte modern tıbbın sıkça kullandığı bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde ağız içerisinde eksik olan dişlerin yerine diş yapılmaktadır. Aynı zamanda diğer diş operasyonlarına göre implant işlemi dişlere zarar vermez. Kısacası implant doğal diş gibi rahat bir kullanım sunar. Yemek yerken veya içecek içerken kendi dişiniz gibi hissedeceksiniz.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 44
    Kayıt tarihi
    : 27.05.21
     
     

    https://www.dmklinik.com https://www.ortodontistbursa.net ..