Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

İnanamıyorum!

İnanamıyorum!
 

Size inanmış,güvenmişti herkes?


Y-CHP ‘in Kürt sorunu için hazırladığı yol haritasının 2007 de Abdullah Öcalan’ın  “ akil adamlar ve hakikatleri araştırma komisyonu”  önerilerinin tıpa tıp aynısının olduğunu gördük. 10 maddesine baktığımızda 5 maddede “ülkede terör var, çok kişi ölüyor, bitirmek lazım”  analar ağlamasın manasını içeren aynı sözler var.

Yol haritasının 3. maddesinin sonunda ise  “Bugüne kadar değişik hükümetler döneminde yapılan açılımlar istenilen sonuçları tam olarak vermemiştir.” Deniyor.

Oysa 1993 te koalisyon hükümeti çözüm noktasında radikal kararlar almıştı. Buna rağmen PKK, Bingöl’de 33 askerimizi katletmişti. Kalleşçe eylemler yaparak milleti akılları sıra sindireceklerini ummuşlardı. Tıpkı bu yıllardaki gibi değil mi?

Peki, PKK ve onun meclisteki uzantısı olan BDP öteden beri ne istiyor?

Barış ve demokrasi sözlerinin ardındaki asıl amaçları nedir?

2010 Aralık ayında açıkladıkları ve Temmuz 2011’de de güya ilan ettikleri Demokratik özerkliktir.

Yani, millî egemenlik yerine halkların egemenliği; milletin birlik, bütünlüğü yerine etnik kimliklere ayrılmış bir millet tanımlanmasıdır.

Bu da vatanın bölünmesidir. Vatanın bölünmesi BOP projesinin bir parçasıdır. Yani Emperyalist güçlerin hayalleri, istekleridir.

Peki, Atatürk’ün partisinde nasıl olurda böylesine bir plana göz yumulur hatta yardımcı olunur?

                                                 *****

Sn.Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'deki referandumda hayır oyu isterken, CHP'nin iktidara gelmesi durumunda: "Hayır deyin ki demokrasinin, genel affın önü açılsın" demişti.

Bu sözleri dil sürçmesi olarak iyi niyetle algılamamız büyük hata imiş demek ki.

Demek ki, Sayın Kılıçdaroğlu’nun kafasında o günlerde böyle istekler varmış. Şimdi böyle düşünüyorum.

Anayasa'dan Türklük kavramının çıkarılmasını istemek,

PKK'ya genel af ve Öcalan'a ev hapsini dillendirmek,

Yol haritası ve “Akil adamlar" fikrinin sahibi olan Öcalan’ın bu fikrini hayata geçirmek,

PKK'lı teröristlerin cenaze törenlerine katılacak kadar PKK'ya yakın olan Sezgin Tanrıkulu’nun CHP'ye Genel Başkan yardımcısı yapılması CHP ideolojisine yakışıyor mu?

                                                 ****

30 yıl önceden dil diye başlayan serüvene bir bakalım.Öcalan bile Kürtçeyi bilmiyor.DTP li vekiller bilmiyorlar. DTP’in mecliste açtığı Kürtçe kurs başarılı oldu mu? Hayır.

Bunun nedeninin Kürt kimliğinin son 200 yılda yaratılmış olduğu,Kürtlerin aslında Türk oldukları iddiasıdır. Kaynak: http://www.ulusalparti.net/yazilar/soylesi3.htmyazıda Kürt kimliği varsa bize birilerinin tarihsel kanıtlar sunması gerekir deniyor ve Kürtçe yazı dili ile yazılmış tarihi bir tablet, tarihi bir taş, tarihi bir mağara duvarı getirin, var mı? Yok deniliyor.

Kürt kimliğinin emperyalistlerin laboratuvarlarında üretildiği söyleniyor.

Neyse bunlar derin konulardır. Milleti millet yapan tek dildir bunun dışında kimse kimseyi anlayamaz değil mi? Türkiye Cumhuriyeti’nin, birlik ve beraberliğinin en güçlü teminatı ‘tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet ‘anlayışını ve önde gelen ortak paydalarımızdan birini teşkil eden Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilinin Türkçe olması gerçeğidir.

Durum böyle iken Y-CHP nasıl olurda siyasi partiler yasasında “partilerin her türlü çalışmalarında kongrelerinde, açık veya kapalı toplantı ve mitinglerinde ‘Türkçeden başka dil veya yazı kullanamazlar’ ifadesini kaldıran” yasa önerisini Meclis’e sunabildi? Hayret!  Y-CHP Atatürk’ün partisinden ve onun ilkelerinden gittikçe uzaklaşıyor, bu da ister istemez  CHP nereye çekiliyor sorusunu gündeme taşıyor. Ayrıca:

''Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; diyerek TBMM inde yemin eden milletvekilleri neredeler?

Bu gidişata dur diyecek yürekli milletvekilleri CHP de yok mu merak ediyorum.

Son olarak şunu diyorum;

Kuruluşundan bu yana CHP’nin bir tarihi ve politika çizgisi vardır. Bu çizgiyi değiştirmeye kalkmak kimsenin haddi değildir. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi olan Kuvay-ı milliye ruhunu ve Mustafa Kemal Atatürk sevgisini hiç kimse, hiçbir güç biz gerçek CHP’ liler ve CHP ye gönül verenlerden alamayacaktır.

Ve Atatürk’ün gençliğe emanet ettiği cumhuriyeti bizler var oldukça hiç kimse yıkamayacak, vatanı bölemeyecektir. Gerisi teferruattır. Bunu hayal edenler, GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER…

Tünay Süer

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..