Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

İnce Deri Burun Estetiği

İnce Deri Burun Estetiği

İnce deri burun estetiği isminden de anlaşılacağı gibi burun üzerini kaplayan derinin ince yapıya sahip olmasıdır. İnce deriye sahip kişiler kalın deriye sahip olan kişilere göre daha avantajlıdır. Kalın deriye kıyasla ince derili buruna sahip olan kişilerin iyileşme süreci daha hızlı olduğu için hastanın istediği sonuç daha hızlı elde edilir. Burun estetiği ameliyatında ince deri daha çok tercih edilen burunlardandır çünkü yapılan tüm ince işçiliği dışarıya en iyi yansıtan ince olan deridir. İnce deri altta ki tüm pürüzleri gösterdiği için doktorun ameliyatı son derece titiz ve özenle yapması gerekmektedir. Aksi durumda burunun herhangi bir yerinde bulunan tümsek veya burun üzerinde pütür olması ince deride çok belli edeceği için ameliyat esnasında son derece titiz yaklaşılmalıdır. İnce deri kalı deriye göre deri inceltme tedavisi gibi bir süreç gerekmediğinden direk ameliyat olabilirler.

Kalın Ve İnce deri Arasındaki Fark Nedir?

Burun ameliyatında kıkırdak ve kemik çatıyı şekillendirilmektedir. Burnun son şeklini belirleyen son faktör ise kişinin cilt ve cilt altı dokusunun kalınlığıdır. Bu yüzden kalın derili hastaların daha sabır gerektiren daha uzun bir döneme kendilerini adapte etmeleri gerekmektedir. Alttaki ufak pürüzleri de kalın deri iyi örter, ince deri ise her şeyi yansıtır. Dolayısı ile ikisinin de kendisine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Ancak kalın derili hastalar ameliyat öncesi bir hazırlık gerektirir ki ameliyattan sonraki süreç çok daha kolay geçsin.

Burun Ameliyatı Sonrası Burun Şekli Ne Zaman Oturur?

Burun ameliyatı sonrası burnun son şeklini alması tabi ki hastaya yapılan müdahale, hastanın deformasyonu, kullanılan tekniğe göre değişmektedir. Bu süreç 2 aydan 2 yıla kadar uzayabilir. Burun estetiği ameliyatı olacak kişi ince derili ise veya tek işlem olarak burun ucu estetiği yapılmış ise burnun son şeklini alması 2 ay içerisinde görülebilmektedir. Ancak kalın deriye sahip hastalardansanız ameliyat sonrası daha sabır gerektiren bir sürece kendinizi adapte etmeniz gerekmektedir çünkü derinin kalınlığı, yapılan işlem, kullanılan tekniğe bağlı olarak burnun son şeklini alması 2 yıla kadar uzayabilir.

İnce Deri Burun Estetiği Fiyat

Burun estetiği ameliyatlarında burnun fiyatını belirleyen faktörler hastanın talepleri, yapılan işlem, hastane, kullanılan teknik, doktor seçimi, alınan hizmete bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Hastanın muayene bulgularını bilmeden, hastanın taleplerini bilmeden kesin fiyat bilgisi vermek mümkün değildir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/burun-ortusu/

https://www.tasklinik.com/ince-ve-kalin-derili-burun-estetigi/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..