Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Kalın Deri Burun Estetiği

Kalın Deri Burun Estetiği

Kalın deri burun estetiği ameliyatı yapan doktorların en zorlandığı burun tipidir. Normal burun derilere göre daha kalın deriye sahip olan kişilerin bu ameliyatı olacağı doktor seçimi son derece önemlidir. Alanında uzman, tecrübeli, burun anatomisinden anlayan bir doktor seçimi yapmaları gerekmektedir. Bunun sebebi ise normalden daha özen gösterilmesi gerekmektedir. Elbette hastanın talepleri de önemlidir bu yüzden kalın deriye sahip hastaların aşırı ince ve küçük burun yerine, yüz şekline yakışan bir burun istemeleri daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır.

Kalın Deri Nasıl Anlaşılır?

Kalın deriye sahip kişilerin burun kanatları geniş ve kalındır, burun ucu etli yapıya sahiptir, burun genellikle gözenekli yapıya sahiptir, cilt yağlanma problemi yaşamalarıdır. Sigara tüketimi cildinizin kalınlaştıracağının bilgisini de vermek isterim bu yüzden sigarayı bıraktıktan 6 ay sonra ve ameliyat olmanız şartı koyulur, ameliyattan sonra da hiç sigara tüketimi olmamalıdır.

Kalın Deri Tedavisi

Kalın deri burun estetiği ameliyatı öncesinde hastanın muayene bulguları son derece önemlidir. Ameliyat öncesinde burun kalınlığınızın seviyesine göre inceltme yönünde tedavi belirlenir ancak bu tedavi sadece doktor tavsiyesi ile olmalıdır. Orta kalın deriye sahip olan kişilerin a vitamini ve dermarollerı birlikte kullanmaları ve çok kalın derili hastaların ameliyattan önce en az 3 seans fraksiyonel karbondioksit lazer yaptırmaları doktor muayenesi sonrası önerilir. Kalın deri tedavi sonrası deri ameliyat edilebilir seviyede incelme gösterir ise ameliyat olmanız için kalın deri problem olmamaktadır. Bazı hastalarımızın bize en çok sorduğu sorulardan biri ise tedavi sonrası burun yeniden kalınlaşmaz mı? Her burun kalınlaşır ancak burnun gerekli bakımını yapmanız son derece önemlidir. Kalın deri yağlı ve gözenekli yapıya sahip olduğu için sürekli kuru ve temiz tutulmalıdır. Bu sadece kalın deri buruna sahip olanlar için geçerli olan bir durum değildir, ince derili burunlarında gerekli bakımları yapmamaları durumunda deri gözenekleri artar ve yağlanır.

Kalın Deri İyileşme Süreci

Kalın cilt burun estetiği ile ilgili yazımızın bu bölümünde, söz konusu soruya odaklanacağız. Kalın derili burun estetiği sonrası ortaya çıkan görüntü, burun ameliyatı olan kişinin beklentisini tam anlamıyla karşılamayabilir. Bununla birlikte kalın derili burun ameliyatı sonrası burun yavaş yavaş oturmaya başladıkça, daha güzel bir görünüm ortaya koymaya başlar. Öte yandan kalın derili burunlarda rinoplasti diğer burun estetiklerine göre farklı bir iyileşme süreci gerektirir. İyileşme süreçleri, ince derili hastalara nazaran daha uzun sürer. İnce ve orta deriye sahip olan kişilerde, burun estetiği iyileşme süreci 1 yıl sürerken bu durum kalın derili hastalarda en az 2 yıl sürmektedir. Dolayısıyla kalın derili hastalarda burun estetiği sonrasında burun yapısının oturma süresi de, diğer hastalara kıyasla daha uzun olur.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/kalin-derili-burun-estetigi/

https://www.tasklinik.com/burun-estetigi-oncesi-kalin-deri-tedavileri/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..