Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '14

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

İngiltere'de tatil yapmak

İngiltere'de tatil yapmak
 

İngiltere tatil


İngiltere'de tatil yapmak genellikle pek akıllara gelmez. Ancak tatilin sadece yaz aylarında yapılmadığı düşünülürse İngiltere iyi bir seçenek olacaktır. 

İngiltere'nin iklim şartları genellikle bulutlu kapalı ve soğuk bir havaya sahiptir. Yaz aylarında da, kış aylarında da gidilse sosyal hayat bakımından bir çok zenginlik gösterir. Çeşitli konserler, festivaller, organizasyonlar, etkinlikler bakımından her zaman düzenlenmektedir.

İngiltere'yi anlatırken aslında Londra'yı ayrı değerlendirmek gerekir. Dünya'nın en büyük şehirleri arasında bulunan Londra'da aradığınız her türlü mekan, eğlence, gezi yapmak mümkündür. Şehir yaşamının karışıklığı bir yana, dinlenebileceğiniz veya eğlenebileceğiniz bir çok seçeneği barındırabilmektedir. Tarihi mekanları bakımından ve mimari açıdanda görülmesi gereken bir çok yer bulunmaktadır. Özellikle İngilizlerin yaşadığı artık klasikleşmiş kırmızı tuğlalı 2 katlı, bahçeli evler, ülkede sembol olmuş durumdadır. Ülkedeki turistlerin dikkatini çeken başka bir unsurda ünlü İngiliz atlarına sahip İngiliz askerleridir. Son derece bakımlı ve iyi eğitimli olan bu atlar, Londra'nın görülmesi gereken mekanlarında sıkça rastlayabilir, hatıra fotoğrafı çektirebilirsiniz. Londra'da yapmanız gerekenler arasında tavsiye olarak 2 katlı kırmızı otobüsleri ile bir şehir turu atmakta yarar var. Tabi kalacağınız süre boyunca bu otobüslerle ulaşım sağlayacaksınız. Hatta şehir turu satın alarak 2 gün boyunca dilediğiniz kadar bu otobüslerle istediğiniz yere gidebilirsiniz.

Tatilinizi eğer İngiltere'nin Londra kentinde geçirecekseniz görmeniz gereken yerler arasında mutlaka, Tower of London, Tower Bridge, Big Ben, Oxford Street, Regent Street, London Eye, Şehir Pazarları ve daha oralarda öğrenebileceğiniz turistlerin sıkça uğradıkları yerleri gezebilirsiniz. Londra'da ana merkezlerden ve gidilmesi gereken bir başka yerde Trafalgar Square meydanı. Bu meydanda yıl boyunca bir çok etkinlik düzenlenir. Meydanda bulunan çok sayıda heykel her zaman ilgi odağı olmuştur.

Peki tatilinizi İngiltere'de geçirmeye karar verdiniz ve turist olarak nasıl gidebilirsiniz. Öncelikle en az 6 ay geçerli bir pasaporta ihtiyacınız bulunuyor. Pasaportunuzu edindikten sonra İngiltere Vizesi 'ne ihtiyacınız olacak. İngiltere vizesi için bir takım evraklara ihtiyacınız var. Banka hesabınızda para, 2 resim, sigortalıysanız sigorta evrakları, kendi işiniz ise işyeri evrakları, evlilik durumu belgesi vb. Vizenizle birlikte uçak rezervasyonunuda İngiltere konsolosluğuna sunmanız gerekecek. Tabi vize işlemlerinizi seyahat tarihinden 1-2 ay önce yapmanızda büyük fayda olacaktır. Bunun nedeni ise İngiltere Konsolosluğunda olabilecek yoğunluktan dolayı vize çıkış süreniz uzayabilir. Bu durumda acil İngiltere Vizesi başvuru şansınızda bulunuyor. Ücreti biraz daha yüksektir ama acil durumlar için bir avantaj sağlar.

 
Toplam blog
: 13
: 780
Kayıt tarihi
: 13.02.14
 
 

Haberler, yazılar, blog yazıları, teknoloji, eticaret ve seo. ..