Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '14

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Çalışanlar işlerini sevmiyor

Çalışanlar işlerini sevmiyor
 

Çalışanlar işlerini sevmiyor


Çalışanlar arasında 11 bin 350 kişi arasında yapılan ankette yüzde 72'sinin işini sevmediği ortaya çıktı.

 elemanonline. net sitesinin yaptığı bir araştırmaya göre çalışanlar arasında yapılan araştırmada çok yüksek bir oranla çalışanların işlerini sevmediği ortaya çıktı. Bu sayıya göre bir çoğu yeni bir iş arayışı içinde oldukları ve yüzde 16'sının işinden memnun. İşinden memnun olmayanların yüzde 12'si ise işini sevmediği halde çalışmaya devam ederek yeni bir iş arayışının olmadığını ortaya koyuyor.

Üniversite mezunu çalışanların, okudukları okullara göre istedikleri işi bulamadıklarından şikayetçiler. İşini sevmeyenlerin yaptıkları işlerde performanslarıda önemli olarak açıklanıyor. Açıklamaya göre işlerinin sevmeme nedenleri arasında Türkiye'dki istihdam sorunundan kaynaklanıyor. Bu sorunun başında eğitimdeki eksiklikler baş gösterilirken, meslek eğitimleri yetersiz. İstihdam verilerine göre üniversite mezunu işsizlerin sayısının çok fazla olmasından kaynaklı istemedikleri işlerde çalışıyorlar. Bu nedenlede işinden memnun olmayanların sayısı çok fazla çıktığı kaydedildi.

İşinden memnun olmayan iş değişikliği düşünen çalışanların büyük çoğunluğu ise farklı şehirlerde iş imkanları aradıkları belirlendi. 

Ekonomi

 
Toplam blog
: 13
: 780
Kayıt tarihi
: 13.02.14
 
 

Haberler, yazılar, blog yazıları, teknoloji, eticaret ve seo. ..