Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '13

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

İngiltere polis kaydı nedir, nasıl yapılır?

İngiltere polis kaydı nedir, nasıl yapılır?
 

İngiltere Polis Kaydı


Birleşik Krallık’a varışınızdan itibaren 7 (yedi) gün içerisinde polis kaydı yaptırmanız gerekmektedir. Bazı durumlarda polis kaydı gerekmeyebilir, gerekli olup olmadığı ingiltere vizenizin üzerinde mutlaka belirtilir. Londra’da kalacaksanız ve polise ilk kez kayıt yaptıracaksanız İlk Kez Kayıt Proformasının çıktısını alıp elle doldurarak kayda gittiğinizde yanınızda götürmenizi öneririz. Böylelikle işlemleriniz daha kısa sürede tamamlanacaktır. Polise kayıt yaptırdığınızda yukarıdaki resimde görüldüğü üzere (üzerine tıklayarak büyük halini görebilirsiniz), size bir Polis Kayıt Belgesi (Police Registration Certificate) verilecektir. Durumunuzdaki herhangi bir değişiklik durumunda Yabancılar Kayıt Ofisine gitmeniz ve Polis Kayıt Belgenizi güncelletmeniz gerekir. Adres, iş veya okul değişikliğini, bulunduğunuz yerdeki polis karakoluna (local police station) bildirebilirsiniz. Polis Kayıt Belgesi (Police Registration Certificate), Birleşik Krallık’ta kimlik belgesi olarak kullanılabilir. Bir yıldan fazla süreyle Birleşik Krallık’tan ayrılacaksanız ve döndüğünüzde tekrar polis kaydı yaptırmanız gerekiyorsa yeni bir Polis Kayıt Belgesi çıkarttırmanız gerekir.

Vizenizin üzerinde belirtilmemişse, 16 yaşından küçükseniz polis kaydı yaptırmanıza gerek yoktur.
Yabancı Ziyaretçiler Kayıt Ofisi (Overseas Visitors’ Record Office) Brandon House, Ground Floor, 180, Borough High Street, London, SE1 1LH adresinde bulunmaktadır. Telefon numarası 020 7230 1208’dir. Hafta içi 09:00-16.00 saatleri arası açıktır (Kamu tatilleri ve ‘Bank Holiday’ tatilleri hariç). Ancak çok meşgul olduğu zamanlarda 16:00’dan önce kapatılabilir. Bu nedenle, özellikle de çok uzun kuyrukların oluşabileceği Eylül ve Ekim aylarında sabahları gitmenizi öneriyoruz. Şu anda £34.00 tutarında bir kayıt ücreti bulunmaktadır. Nakit olarak, sterlin olarak seyahat çekiyle ya da ‘debit’ ve kredi kartlarının birçoğu kullanılarak ödeme yapılabilir. Euro cinsinden ödeme ve American Express kartları kabul edilmez.
Brandon House, Northern Line metro hattı üzerindeki Borough istasyonunun karşısında bulunmaktadır. 21, 35, 40, 133, 343 numaralı otobüslerle de ulaşılabilir. Otopark olanağı bulunmamaktadır. Londra bölgesinde yaşamayı planlıyorsanız, yalnızca bu ofiste kayıt yaptırabilirsiniz ve aşağıdaki belgeleri yanınızda getirmeniz gerekir:

* Pasaport veya seyahat belgesi (travel document)

* İçişleri Bakanlığı’ndan (Home Office) herhangi bir mektup / form ve uygunsa bir çalışma izni (work permit)

 
Toplam blog
: 26
: 4167
Kayıt tarihi
: 03.09.12
 
 

Birleşik Krallık Vize & British Council sertifikalı Eğitim Danışmanı ..