Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '12

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

İngiltere vizesi nedir? İngiltere vizesi ile nerelere gidilebilir?

İngiltere vizesi nedir? İngiltere vizesi ile nerelere gidilebilir?
 

6-11 aylık ingiltere öğrenci vizesi (extended student visitor visa)


Birleşik Krallık vizesi (UK visa) ya da Türkiye’de yaygın bilinen adıyla İngiltere vizesi, Birleşik Krallık’ı oluşturan İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya, ve Galler’e girmenizi sağlayan ve pasaportunuzun boş bir sayfasına yapıştırılarak uygulanan bir izin kağıdıdır.

Kuzey İrlanda (Başkent: Belfast) ile İrlanda Cumhuriyeti’nin (Başkent: Dublin) karıştırılmaması önemli bir husustur. İrlanda Cumhuriyeti vizesi ayrı bir vizedir. Ancak, geçerli bir Birleşik Krallık 'C' genel ziyaretçi vizesi (ingiltere vizesi) ile öncelikle Birleşik Krallık sınırları içerisine girmeniz şartıyla 180 gün içerisinde İrlanda Cumhuriyeti’ne seyahat edebilirsiniz. Aksi halde, İrlanda vizesine başvurmanız gerekir. Detaylar için tıklayın.

Herhangi bir türde 6 aydan uzun Birleşik Krallık vizeniz varsa, bu vize ile İngiltere’nin Avrupa Kıtası’ndaki tek sömürgesi olan Cebelitarık’a (İngilizce: Gibraltar) girebilirsiniz. Aksi halde, İstanbul veya Ankara’daki Worldbridge Vize Başvuru Merkezi’nden Cebelitarık vizesi başvurusunda bulunmanız gerekir.

Merak edenler için; Cebelitarık, Akdeniz ile Atlas Okyanusu arasındaki boğazın kıyısında kurulmuş bir sömürge devletidir. Yüzölçümü son derece küçük olup tek komşusu İspanya’dır. Andorra, San Marino, Vatikan, Lihtenştayn gibi Avrupa Kıtası’ndaki en küçük birkaç ülkedendir.

İngiltere vizesi ile ilgili soru ve sorunlarınız için bize 0212 227 00 36 veya 0507 505 86 35 no.lu telefonlardan ya da www.ingiltereyevize.net adresinden ulaşabilirsiniz.

Fatih ÇETİNTAŞ

Birleşik Krallık Vize ve Eğitim Danışmanı

 
Toplam blog
: 26
: 4167
Kayıt tarihi
: 03.09.12
 
 

Birleşik Krallık Vize & British Council sertifikalı Eğitim Danışmanı ..