Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '13

 
Kategori
Danışmanlık
 

İngiltere Yerleşim Vizesi

İngiltere Yerleşim Vizesi
 

ingiltere Yerleşim Vizesi (UK Settlement Visa)


Bir Britanya (İngiliz) vatandaşı veya Birleşik Krallık'ta (İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya, Galler) yerleşik bir kişinin eşinin, bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının veya ebeveynlerinin Birleşik Krallık'a yerleşmelerine olanak veren bir İngiltere vizesi türüdür.

İngiltere yerleşim vizesi başvurusunda bulunan eşe ilk olarak 30 aylık vize verilir. 30 ayın dolmasına en fazla 28 gün kala ikinci bir 30 aylık vize başvurusunda bulunmak gerekir. Toplamda 60 ay (5 yıl) sorunsuz şekilde tamamlandığında başvuru sahibi eş süresiz oturum iznine hak kazanır.

Başvuru sahibi eş ile birlikte çocuklar da İngiltere yerleşim vizesi başvurusunda bulunabilir. Başvuru sahibi eşe ingiltere yerleşim vizesi verilmesi halinde otomatik olarak çocuklara da verilecektir. Dil şartını sadece başvuru sahibi eşin karşılaması yeterlidir. 18 yaşından büyük çocukların vize alması biraz daha zor olup iyi eğitim seviyesinin ve iyi para kazanabileceği bir işinin olması veya  iyi para kazanabileceği bir bölümden mezun olmuş olması vize alma şansını artıracaktır.

İngiltere Yerleşim Vizesi ile ilgili şartlar

İngiltere yerleşim vizesine başvurmak için eşlerden birinin Birleşik Krallık vatandaşı veya Birleşik Krallık'ta (İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya, Galler) yerleşik olması gerekir.

Birleşik Krallık'taki eşin devlet yardımı (public funds) almıyor olması gerekir.

Eşi Birleşik Krallık'a yerleştiğinde tüm masrafları karşılayabilecek maddi güce sahip olması gerekir (yıllık brüt 18,600 £ olup sahip olunan çocuk sayısına göre artış göstermektedir.)

Eşlerin minimum 18 yaşında olması gerekir.

Eşler arasında resmi nikah bulunması gerekir.

Eşlerin 1. dereceden akraba olmaması gerekir.

Eşlerin birbirini tanıyor olması gerekir. Sadece birkaç kez yüz yüze gelip ardından telefonla veya yazılı iletişim yeterli değildir.

Evli olmayan eşlerin veya hemcins partnerlerin başvuru tarihinden önce en az 2 yıl birlikte yaşadıklarını kanıtlamaları gerekir.

Birleşik Krallık'taki eşin Ulusal Sağlık Servisi'ne (NHS) borcu bulunmamalıdır.

Başvuru sahibi eşin başvurudan önceki 2 yıl içerisinde sabıka kaydına sabıka işlenmemiş olmalıdır.

Başvuru sahibi eşin minimum A1 seviyesinde İngilizce bildiğini kabul gören sınav sonuçları ile kanıtlaması gerekir. Ekim 2013'ten itibaren, süresiz oturum iznine başvuracak tüm başvuru sahiplerinin Birleşik Krallık'ta Yaşam Bilgisi (the Knowledge of Life in the UK) testini geçmiş olmaları ve B1 seviyesinde İngilizce biliyor olmaları şartı aranacaktır.

65 yaşın üzerindeki başvuru sahipleri veya Lisans seviyesi ya da üzeri akademik bir mezuniyeti bulunan başvuru sahipleri için minimum A1 seviyesinde İngilizce şartı aranmaz.

Başvuru tarihinde 18 yaşını doldurmamış çocuklar karar tarihinde 18 yaşını doldurmuş olsa bile 18 yaşın altında olarak değerlendirilir.

Minimum gelir şartı

Sponsor eşin, başvuru sahibi eşi Birleşik Krallık'a yerleştiğinde tüm masrafları karşılayabilecek maddi güce sahip olması gerekir. Sahip olunan çocuk sayısına göre bu minimum gelir şartı artmaktadır. Şartlar aşağıdaki gibidir:

Çocuk yoksa

Yıllık en az 18,600 £

1 çocuk varsa

Yıllık en az 22,400 £

2 çocuk varsa

Yıllık en az 24,800 £

3 çocuk varsa

Yıllık en az 27,200 £

3’ten fazla çocuk varsa, yıllık en az 27,200 £ + her çocuk için 2,400 £

Minimum gelir şartı için gelir veya nakit birikimler, sponsorun veya başvuru sahibinin ya da her ikisinin adına olabilir. Başvuru sahibinin 18 yaşını doldurmuş çocuğunun geliri veya birikimleri de hesaplamaya dahil edilebilir. Minimum gelir şartı için tüm gelir ve birikimlerin kanunen edinilmiş olması gerekir. İngiliz vatandaşı çocuklar hesaplamaya dahil edilmez. Sterlin dışındaki para birimleri cinsinden gösterilen gelir veya nakit birikimler vize memurları tarafından başvuru tarihinde www.oanda.com sitesindeki döviz kuruna göre Sterline çevrilerek hesaplanır.

İngiltere Yerleşim Vizesi başvurularınızla ilgili sorularınız için bana 0212 227 00 36 no.lu telefon numaralarından ulaşabilirsiniz.

Tüm başvuru sahiplerinin başvuruları şimdiden hayırlı olsun. En kısa zamanda eşinize, çocuklarınıza, anne-babanıza kavuşmanız dileklerimle...

Fatih ÇETİNTAŞ

Birleşik Krallık Vize ve Eğitim Danışmanı

(UK Visa & Education Consultant)

bilgi@ingiltereyevize.net

 
Toplam blog
: 26
: 4167
Kayıt tarihi
: 03.09.12
 
 

Birleşik Krallık Vize & British Council sertifikalı Eğitim Danışmanı ..