Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '18

 
Kategori
Dünya
 

İnsan Hakları Neden Var?

İnsan Hakları Neden Var?
 

Hiç bir güç ve sistem tarafından alaşı edilemeyen ve tüm güçler tarafından kabül görmüş olan kapitalizm sistemi (vahşi yönü olmaksızın üretime dayalı kapitalizm sisteminin insan odaklı şekliyle iyi bir sistem olduğunu söyleriz yeri geldiğinde) öyle bir sistemdir ki, vahşi yönünün törpülenmesi bağlamında 1948 yılında otuz maddeden oluşan "İnsan Hakları Beyannamesi" imzalanmış ve Birleşmiş Milletler tarafından dünyaya ilan edilmiştir.

İlan edilmiştir ama Amerika'nın kendi çıkarları doğrultusunda her defasında yok sayılmış, sayılmaya da devam edilmektedir.

İşte örnek Ortadoğu meselesi..

Bilmem kaç bin kilometre uzaklıktan, kendi yaratmış olduğu 11 Eylül saldırısını gerekçe göstererek Ortadoğu coğrafyasına önce askeri saldırıda bulunması ardından askeri konuşlanmasına devam etmesi.

İkincisi..

Sırf petrol uğruna sırf yeraltı kaynakları uğruna bölgede yine kendi eliyle YPG, DEAŞ, El Nusra, PYD, PKK gibi terör örgütlerini hayata geçirerek ve tüm dünyanın gözü önünde açıktan silah desteği verdiği..

Bir diğer konu,

Ortadoğu petrolleri uğruna aparat olarak 6 yılda kullanmaya çalışmış olduğu YPG terör örgütünü sözüm ona görevinin sona erdiği gerekçesiyle sonlandırılması bağlamında örgütü ülke sınırımızın yannıbaşına konuşlandırarak Türk askerine zorunlu uluslararası hak kazandırmak süretiyle operasyona yönlendirmesi..

"Şimdi bütün bu saydıklarımın hangisinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ne uygun hareketlerdir?" diye sormak isterim (Türk askerinin uluslararası hakkı dışında)

Soruyorum..

"Eey Amerika ne işin var Ortadoğu'da" diyemiyorum çünkü kendisi yok ama var gibi. Var ama yok gibi!

Trajikomik bir tiyatro oyunu ile başbaşadır dünya. Hele de Türkiye!

Şimdi daha iyi anlayabildik mi acaba Amerika-CIA işbirliği ile neden 15 Temmuz kanlı darbe girişimini gerçekleştirdiğini?

İnsan Hakları Bildirgesi kimlere yarıyor peki?

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..