Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '09

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

İnsan olmak

Bir genç kızımız erkek arkadaşını işyerinde ziyarete gider, baba ve ağabey öğrenir ve işyerini basar. Kız korkudan binadan atlar ve alt kattaki manava düşer. Yaralı olarak hastaneye kaldırılır , baba ve ağabey gelir, hastanede kızı bıçaklar ve kız çocuğu hayatını kaybeder.


Tahmini 13 yaşında bir kız annesi okula göndermediği için annesini ( babasının silahıyla) öldürür. Yine tahmini 7 yaşlarında bir kız çocuğu komşusu tarafından kaçırılır ve öldürülür .Sonrada ceset sobada yakılır.


Bu söz ettiğim konular son zamanlarda gazetede okuduğum haberlerdir.Gazetede okuyunca bizim ile hiç ilgisi olmayan kişiler olarak bakıyoruz. Fakat bu kişilerin iş , aile ve sosyal çevreleri mutlaka var. Uzaydan gelmedi ya bunlar ..

Düşünsenize dün akşam evinizde misafir ettiğiniz bir aile dostunuzdan böyle bir haber çıkıyor.(Allah korusun) Yada çocuğunuzla aynı okula giden bir öğrenciden böyle bir haber alıyorsunuz.Çocuğunuzu okula gönderirken hep aklınız onda kalacak. Dostluk kurduğunuz kişilerle aranızda hep bir seviye olacak. İnsanlara karşı güvensiz olacaksınız.


Herkesin bir gün karşılaşma ihtimali olan bir durum olmasına rağmen hiç kimse çevresine bakmıyor. Kim ne problemler yaşıyor, yardımcı olabileceğimiz bir durum varmı ? Kendi hayatımıza öyle bir odaklanmışız ki çevremizde insanlar neler yaşıyor fark edemiyoruz. Okuduğumuz haberlerde yer alan insanların çevresi duyarlı davranıp önceden hissetmiş olsalardı benzer olayların hepsi olmasada bir kısmı önlenebilirdi.


Olayın başka bir boyutuda var tabi ki. Hergün okumaya öyle bir alışıyoruz ki artık bize ürkütücü gelmemekle beraber herhangi bir habermiş gibi okuyoruz. Çünkü beyin alışıyor ve normal karşılıyor.Küçücük çocuk annesini öldürmüş diyor ve diğer konulara geçiyoruz.


Herkes çevresindeki tek bir kişiye yardımcı olsa bu olayları birazcıkta olsa engellemiş oluruz. Çevremize duyarlı olmalıyız. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın dersek eğer bir gün o yılan yaşamımızın tam ortasından çıkabilir. Yılanı değiştiremeyiz ancak zehirini zarar vermeden atmasına yardımcı olabiliriz. İnsan olarak doğmak , bizim başarımız değildir , fakat öldüğümüz zaman hala insan kalabildiysek işte o bizim başarımızdır.

 
Toplam blog
: 9
: 590
Kayıt tarihi
: 14.07.09
 
 

Merhabalar, ben 1985 Zonguldak doğumlu olup 1994 yılından itibaren Antalya'da yaşıyorum. Hayata d..