Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '17

 
Kategori
Deneme
 

İnsanı en çok mutlu eden şey bir işi başarmanın onuru

İnsanı en çok mutlu eden şey bir işi başarmanın onuru
 

Bu konuda iki büyük sorun var: İlki, gerçekten yapmak istediği iş olacak. İkincisi ise kendisine böyle bir imkân sağlanacak.

İnsanı şu mutlu eder bu mutlu eder, hepsini bir tarafa bırakın. Bir işi başarmanın onurunu yaşatabiliyor musunuz, bitti!

Başardığı, yapmak istediği ve aynı zamanda ne kadar zor ve büyük bir işse mutluluğu da o kadar artar.

Bu tespitleri yapmak matah bir şey değil ki. Bakın insanı hayatta en çok mutlu eden şeyi bulduk. O halde ne duruyoruz, hayatı bunun üzerine kuralım.

Kişi sevdiği işi yapsın. Zoru başarması için kendisine imkân tanıyalım. Başarılı olursa kendisiyle gurur duymasını sağlayalım.

Kimse ne olduğunu, neyi başaracağını bilmiyor. Çünkü kendini göstermesi için şans verilmemiş. Kendini ispat edecek, insanların onu nasıl gördüğü önemli.

İnsanlar nasıl mutlu olurum diye uğraşıyorlar. Aşk, yeme içme, eğlence tamam da bunlar geçici, o anlık. Devamlı mutlu olacak (kişi kendisiyle gurur duyduğu zaman, yaptıklarına/eserlerine bakarak sürekli mutlu olur)bir şey lazım. Ha işte bu “bir işi başarmanın onuru”

Sevdiği işi yapmış, düşündüklerini gerçekleştirmiş kişiler mutludurlar. Eğer içimizde bir mutsuzluk varsa, uhde kalmışsa bu nedenledir, “Keşke şunu da yapsaydım, bunu yapmayı çok isterdim ama olmadı!)

Para zenginlik aşk bile bu kadar mutlu etmez. Gereksiz olduğunu, işe yaramadığını hissetmek çok kötü.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..