Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İnsanın Kendisini Sevmesi Neden Zordur?

 

Sürekli “Kendimi çok seviyorum” diyerek kendinize sarılıp durabilirsiniz.  Ancak “İçinizdeki siz” ‘i kandıramazsınız. Çünkü “İçinizdeki siz” söylediklerinizden çok, nasıl bir insan olduğunuzla ilgilenir. Bunu da etik olup olmadığınızla bağdaştırır. Etik olmanın ne anlama geldiğini eminim hepiniz biliyorsunuz ama ben yine de hatırlatmak istiyorum. Etik olmak, aşağıdaki davranışlara sahip olmayı gerektirir.

-       Başkaları hakkında kötü konuşmamak, düşünmemek

-       Dedikodu yapmamak

-       Zamanını boş konuşarak geçirmemek

-       Başkalarının sahip olduklarına gözünü dikmemek

-       Hırsızlık yapmamak ( manevi ya da maddi her türlü)

-       İnsanları, hayvanları ( böceklerde dahil)  öldürmemek

-       Daha ahlaklı, daha dürüst ve daha cömert olmak

Kötü insanlar hakkında ne düşünüyorsak başkalarına kötü davrandığımızda da kendimiz hakkında aynı şekilde düşünüyoruz. Bu da  doğal olarak kendimizi sevmemizi imkansız hale getiriyor. Bu yüzden de yukarıdaki listenin önemi büyük. Zaten şöyle bir geçmişte mutlu olduğunuz anlara bakarsanız yukarıdaki listeye sadık kaldığınızı fark edeceksiniz.

Etik olmayan davranışlarda bulunmanızın tek sebebi negatife odaklanmış olmanız. “Evet kötü bir davranış yapmış olabilirim. Fakat ben o davranış değilim. Benim iyi özelliklerim de var. Negatif davranışımdan dolayı pişman olabilirim. Ama kendimden değil. Çünkü ben sadece o davranış değilim” diyerek bugünden itibaren yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Çünkü bizler ne düşüncelerimiz, ne duygularımız, ne davranışlarımız, ne de hatıralarımızız. Hepsi geçmişte kaldı. Evrendeki her şey  sürekli değişiyor ve aynı şekilde var oluş şeklimizi bugünden itibaren değiştirebiliriz.

Negatif enerji barındıran her türlü davranış bedenimize, zihnimize ve ruhumuza zarar veriyor. Tıpkı elbisenin üzerindeki çıkartması zor olan lekeler gibi her seferinde dikkatimize çekilerek acı çekmemize sebep oluyor. Acıya son vermek için kendimize sevmenin doğru yolunu öğrenmeliyiz.

Kendimizi sevmekte etik olmakla başlıyor. Bu yüzden de etik olmayı elden bırakmamalı, ışık dolu adımlar atmalı ve tüm bunları sürekli kılmak için de konsantrasyon geliştirmeliyiz. Peki, bunun için neler yapayım diyorsanız; en başta etik olmaya niyet etmeli ve bunun için elinizden geleni yapmalısınız. Işık dolu adımlar atmak için transformal nefes, konsantrasyon geliştirmek için ise meditasyona yapmalısınız.

Son olarak kendimizi sevmek ile ilgili zihinsel dönüşümü sağlamanızı yardımcı güçlü bir meditasyon çalışmasını önermek istiyorum. Bu meditasyonun ismi “Toglen”  ( Sevgi Meditasyonu) Aşağıdaki linkten bu meditasyona ulaşabilirsiniz.

http://www.nefestr.com/#!music-page/cqyc

Her daim sevgi ve ışıkla

www.nefestr.com

sibel.kavunoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..