Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '16

     
    Kategori
    İnternet
     

    İnsanlar Neden İnstagram Takipçi Satın Alıyorlar?

    İnsanlar Neden İnstagram Takipçi Satın Alıyorlar?
     

    instagram takipçi satın al


    Günümüzde bir çok sosyal medya platformu internet kullanıcıları tarafından yoğun olarak tercih edilmeye başladı. Önceki yıllarda genellikle bilgisayar ve internet erişimi olan kişiler tarafından kullanılan sosyal medya platformları günümüzde hemen hemen herkes tarafından aktif şekilde kullanılıyor. Bunda en önemli etken ise kısa süre önce hayatımıza giren akıllı telefonlar.
     
    Ülkemize ilk olarak facebook ile giren sosyal medya alışkanlığı, bunu twitter’In izlemesiyle devam etti. Son olarak instagram artık hayatımızın bir parçası. İlk olarak akıllı telefon uygulaması olarak kullanıcılara ulaşan instagram uygulamasının milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır. Tüm dünya tarafından tanınan müzik, sinema yıldızlarının instagram sayfaları da bulunuyor, sokakta yanımızdan gelip geçen herhangi bir kişinin de.
     
    İnstagram’ın bu kadar popüler olması kendi yeniliklerini de yanında getirdi diyebiliriz. Bunlardan bir tanesi ise instagram’ın kullanım amacıdır. Kişisel bir hesabımızın açıp sadece arkadaşlarımızın gönderilerini görmek ve fotoğraf veya videolarımızı görmeleri için kullanmanın yanı sıra, çok büyük markalar kampanyalarını ve viral reklamlarını artık instagram üzerinden sunmaktadır.
     
    Bu markalar kendi aralarında bir takipçi yarışına girmiş bulunuyorlar, bu nedenle bazı markaların instagram sayfalarında, sadece instagram’a yönelik kampanyalar paylaşılıyor. Örnek olarak bir fotoğraf paylaşılıyor ve bunu sizden tekrar paylaşmanız isteniyor. Anlık olarak tüm takipçileriniz bu paylaştığınız gönderiyi görüyor ve markanın bilinirliği çok düşük bir maliyetle artmış oluyor. Ayrıca paylaştığınız gönderiyi gören bazı arkadaşlarınız, kendisi de tekrar paylaşıp bu kampanyaya katkı sağlayabiliyor. Bir televizyon reklamının bir saniyesine binlerce lira harcayan markalar, bu şekilde kampanyalar oluşturmakta çok haklı çünkü neredeyse yüzde bir maliyetine aynı kişi sayısına ulaşılıyor.
     
    İnstagram’ı kullanan markaların yanısıra bu mecrayı çok büyük bir avantaja çeviren bir diğer iş kolu ise fotoğrafçılar. İnstagram üzerinde açtıkları sayfaya çektiği fotoğrafları koyan kişiler eğer belirli bir popülariteye ulaşırsa gerçekten çok yüksek miktarlarda paralar kazanabiliyor. Örnek olarak instagramda artık belirli bir şöhrete kavuşmuş bir düğün fotoğrafçısı İstanbulda evinde otururken Ankarada bir hafta sonra olacak bir düğün için çok kolay bir şekilde iş bağlayabiliyor. Tabiki bu durumun oluşması için düzenli şekilde bir instagram planı oluşturmak gerekiyor ve yeterli popülariteye ulaştığınızda işler zaten kapınıza gelmekte.
     
    Instagram kullanımının artmasıyla ortaya çıkan bir diğer durum ise bir çok kişinin haberdar olduğu instagram butikleri. İlk etapta sayıları bir elin parmağını geçmeyecek şekilde olsada artık hergün onlarcası açılmakta, ve yeni bir butik sayfası açan kişi daha önce açılan butik sayfalarından çok daha az takipçiye sahip oluyor. Bu nedenle aynı ürünü daha uyguna satsada, sonuçta internet üzerinden bir alışveriş olacağı için potansiyel müşterilerinin güvenini sağlayamıyor. Binlerce takipçisi olan diğer butikleri insanlar çok daha kolay takip ederken yeni açılan sadece birkaç takipçili bir butikten alışveriş yapmayı bırakın takip etmeye bile çekiniyor.
     
    Tüm bu durumlardan dolayı son günlerde instagram takipçi satın almak oldukça popüler bir gereklilik halini aldı diyebiliriz. Aylarca uğraşmaktansa ufak bir bütçe ayırıp birkaç dakika içerisinde insanlar binlerce takipçiye sahip olabiliyor. 
     
    Toplam blog
    : 1
    : 324
    Kayıt tarihi
    : 15.02.16
     
     

    Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü Mezunu. Gezmeyi, görmeyi, yaşamayı sever. En çok..