Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '09

 
Kategori
İnternet
 

İnternetin yasak olduğu ülkeler

İnternetin yasak olduğu ülkeler
 

Çağ; iletişim çağı!

Zaman 21. asır!

Dünyanın en küçük yerleşim biriminde olan en ufak bir olay, tüm dünyaya kısa sürüde yayılabiliyor. Tabi bu yayılmayı sağlayan da İnternet!

Ancak bazı ülkelerin yöneticileri, halklarının bu iletişim aracından yararlanmasını istemediği için İnternet’i yasaklamışlar.

Tüm dünyada faaliyet gösteren ve bir zamanlar bizim Genel Kurmay Başkanının resmi ve bayrağımızın resmini caddeye koyarak, akılları sıra bizi küçük düşürmeye çalışan, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, bu kez iyi bir işe imza atmış!

İnternet’i yasaklayarak halklarının kullanımına kapatan “internet düşmanı” ülkelerin kimliklerini açıklamış.

İşte o, internetin sansürlendiği 12 ülke…

Suudi Arabistan, Myanmar, Çin, Kuzey Kore, Küba, Mısır, İran, Özbekistan, Suriye, Tunus, Türkmenistan ve Vietnam yer alıyormuş.

RSF'nin açıklamasında, bu ülkelerde internet kullanıcılarının sadece devletin izin verdiği sitelere erişebildiği, "istenmeyen" bilgilere ulaşmalarının engellendiği ve bu tür bilgileri internette yayımlayan internet kullanıcılarına, sistematik şekilde baskı uygulandığı da yer alıyor.

RSF'ye göre, internette yazdıkları için mahkûm olan kişilerin sayısı Çin'de 49, Vietnam'da 7, İran'da 4 kişiymiş.

RSF Örgütünün açıklamalarına göre, internette ifade özgürlüğünden faydalandıkları için bu zamana kadar toplam 69 kişinin mahkûm olduğunu da açıklamış.

Bu ülkelerin dışında; RSF'nin açıklamasına göre, bu "internet düşmanları"nın dışında kalan 10 ülkede durumun endişe verici boyuttaymış.

Örgüt; bu ülkeleri gözlem altına almış!

Bu ülkeler, Avustralya, Bahreyn, Belarus, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Eritre, Malezya, Sri Lanka, Tayland ve Zimbabve imiş.

Ben bu habere bakarken, bizimde listede olabileceğimizi düşünmüştüm! İyi ki yokuz!

Biliyorsunuz; biz yasaklara değil ama yasaklamaya çok meraklıyız!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..