Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '11

 
Kategori
e-Ticaret
 

İnternetten para kazanma yolları

İnternetten para kazanma yolları
 

Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing)


Bugün artık yüzlerce internetten para kazanma yolu amatör internet kullanıcılarına kollarını açmış durumdadır. İnternetten para kazanma işlerinde kazanabileceğiniz tutar tamamen sizin bu işlere olan ilgi ve özeninize kalmış durumdadır. Bir ay içerisinde 1 dolar para kazananlar olduğu gibi 1 milyon dolar kazananlarda bulunmaktadır. Bu insanlar da sizin bizim gibi sıradan evlerindeki bilgisayarın başından çalışıp internet işlerini kuran amatör girişimcilerdir.

En çok kullanılan internetten para kazanma yolları ise şunlardır;

* Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı)
* Anket Doldurarak Para Kazanma
* Google Adsense
* Blog Kurup bloguna reklam almak
* Blog kurup blogundan tanıtım yazıları satmak
* Mail okuyarak para kazanma
* Reklam izleyerek para kazanma
* Twitter ile para kazanma
* Facebook ile para kazanma
* Facebook hayran sayfalarına reklam alarak para kazanma
* Facebook hayran sayfalarına üye göndererek para kazanma
* E-kitap satarak para kazanma
* Gittigidiyor'da ürün satarak para kazanma (Daha önceki yazımı inceleyebilirsiniz)
* E-bay'da ürün satarak para kazanma
* Sahibinden'de ürün satarak para kazanma
* Web sitesi yaparak para kazanma
* Programlama yaparak para kazanma
* Forex ile para kazanma
* Network marketing yaparak para kazanma
* Seo (Arama motoru optimizasyonu) yaparak para kazanma...

gibi yollar ile internetten para kazanılabilmektedir. Bu saydıklarımız yüzlerce para kazanma yolundan bir kaçıdır. Bu kadar çok para kazanma yolunun olduğu internet aleminde daldan dala atlayarak kendi internet işinizi kurmanız malesef mümkün değil. Size önerim kendinize bir ya da iki yol seçerek bu yollarda işlerinizi kurup organize etmeniz ve gerekli görürseniz sonrasında diğer yollar üzerine eğilmenizdir.

Eğer internet işinizi kurmaya yeni başlıyorsanız ilk olarak size tavsiyem satış ortaklığı programları ile para kazanmanızdır. Satış ortaklığı sisteminde işleyiş şu şekildedir; X şahıs bir ürün hazırlar ve bir satış ortaklığı sistemine ürününü kayıt eder. Siz bu ürüne ortak olursunuz, size özel bir link verilir. Bu link üzerinden ürün sitesine ziyaretçi gönderirsiniz. Bu ziyaretçiler ürünü satın alırlarsa ürün sahibinin satış ortaklığı sistemine ürününü kayıt ederken belirttiği komisyon oranı sizin hesabınıza yatar. Satış ortaklığı sistemlerinden ürün seçerken ürün komisyonunun en az % 50 olmasını öneriyorum. %75 e varan oranlarda ürünler bulunmaktadır. Bu şekilde ayda binlerce dolar para kazanmanız mümkündür.

Size verilen linke ziyaretçi gönderebilmek için bir web sayfanız olması işinizi kolaylaştırabilir fakat bu şart değildir. Size ait olan satış linkinize ziyaretçiyi Facebook, Twitter veya başka kullandığınız sitelerden de ziyaretçi gönderebilirsiniz. Hatta başka sitelere reklam vererek size ait olan satış linkinize ziyaretçi göndermeniz de mümkündür.

Her işe ilk başlarken olduğu gibi internet işlerine başlarken de bazı püf noktalarını bilmenizde fayda vardır. İnternet üzerinden bu konu ile ilgili makalaleri okuyup kendi başınıza öğrenebileceğiniz gibi bu konularda tecrübeli kişilerin eğitim programlarını okuyup da bu işi öğrenebilirsiniz. Size tavsiyem daha önce bu konularda tecrübe kazanmış ve hali hazırda para kazanan birisinin eğitim programını okumanız daha sağlıklı olacaktır.

Eskiden internetten para kazanma işleri ile ilgili Türkçe eğitim programı bulmak hemen hemen imkansızken artık Türkçe'de pek çok kaynak bulunmaktadır. Bu kaynaklardan en kapsamlı ve kaliteli olanı Goomass - İnternetten Para Kazanma Kiti size ilk sırada önereceğim eğitim setidir.

Bu konular ile ilgili takıldığınız veya paylaşmak istediğiniz bir konu olursa bana yazabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 9
: 4038
Kayıt tarihi
: 02.02.11
 
 

1980 İstanbul doğumluyum. Üniversite eğitimimi 1997-2001 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İkti..