Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

İpucunu niçin kovalamıyorsunuz?

İpucunu niçin kovalamıyorsunuz?
 

"Kaza"daki ipuçları çok net!


Dünden devam 

Dün, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter “kaza”sı hakkında, medyada çıkan 2 yazıyla ilgili görüşlerimizi iletmiş, olaydaki ipucuna işaret etmiştik. 

Şimdi, diyoruz ki; tutun ipin ucunu ve “nereye kadar giderse” oraya kadar ulaşın. 

Bir yere ulaşma imkânı var mı? 

Bu hakikatler 2 senedir bilindiği halde, bugün havanda su dövüyorsak olayın aydınlatılması konusunda iyimser olmak mümkün mü? 

x x x 

Hele hele, Selvi'nin verdiği şu bilgiden sonra; “TBMM araştırma komisyonu üyeleri, Maraş Valiliği'nden yeterli bilgi ve belge alamamışlar. Dönemin Maraş Valisi'nin olayın aydınlatılması için çaba gösterdiği ancak onun da Emniyet ve Jandarma istihbarat başta olmak üzere kazayla ilgili birimlerden bilgi alamadığı sonucuna varmışlar.” 

Şimdi, adama sormazlar mı, olayı aydınlatmak isteyen vali nasıl bir “amir” ki astları olan Emniyet ve Jandarma'dan bilgi alamıyor? 

Valinin bağlı olduğu İçişleri Bakanı nasıl bir “bakan” ki, astlarından bilgi alamayan validen hesap sormuyor? 

Başımızdaki nasıl bir istikrarlı tek parti hükümeti ki, onun memurları mülkî amirlerinden “bilgi saklama” cesareti gösterebiliyorlar ve hükümet de bunu seyrediyor? 

Tabii başka sorular da zihinlere takılıyor: 

Hani çetelerin canına okunmuştu, artık faili meçhuller olmayacak, hatta daha önceki faili meçhuller de aydınlatılacaktı? 

Hani istikrarlı AKP iktidarı her şeye hâkimdi? Hatta Silahlı Kuvvetlerin de emir ve kumandasına hâkim olmak için, son Asker'i Şura'da kriz çıkmış, haftalarca komutanlar atanamamış ve neticede hükümetin istediği generaller kuvvet ve ordu komutanlıklarına getirilmişti. 

Jandarma Genel Komutanlığına Org. Necdet Özel bilhassa getirilmişti. Org. Özel'in Başbakan Erdoğan'la gayet uyumlu çalışacağı sütunlar boyu yazılıp çizilmişti. Yani Özel, iktidarın ziyade güvendiği bir komutan olsa gerek. 

Peki, kendisine bu derece fazla güvenilen bir generalin emir-komuta ettiği bir jandarmadan niçin bilgi alınamıyor? 

Hele hele Özel Orgeneralin komuta ettiği bir jandarmada, eğer vaktiyle var olsa bile hala JİTEM diye bir birim kalmış olabilir mi? 

Siz neden, kimden bahsediyorsunuz? 

Görüldüğü gibi; ipucu ortada, ilgililerin tutmasını bekliyor. Bizim acar yazarlar ise o ipucunu bırakıyor; “JİTEM”, “xxxx timi”, “İ.Y.” Gibi hayali “failler”le boğuşuyor. 

Siz hakikaten olayın aydınlatılmasını istiyor musunuz? 

Gerçekten olayı aydınlatmak isteyen siyasî bir irade var mı? 

x x x 

ÜSTATLARDAN 

“En önemli sorulara hep kaçamak cevaplar verilir. Soruların en önemlisine ise hiç kimse, hiçbir cevap veremez.” 

Soljenitsin 

x x x 

YORUMSUZ 

2 Şubat 2011 tarihli Birgün gazetesinin manşeti: 

SEN KENDİNE BAK MÜBAREK! 

Erdoğan, Mısır'daki protestolara destek verirken, kendi valisi, talepleri için Başkent'e gelecek emekçileri kanunsuz ilan ederek eylemlerin engelleneceğini söyledi... Aba altından sopa gösterdi. 

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..