Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

"Mübarek"li Gazete Başlıkları!

"Mübarek"li Gazete Başlıkları!
 

Mısır’daki gösterilerde hedef, Cumhurbaşkanı Mübarek... 

Halk, Mübarek’in gitmesini istiyor. Ama o, eylüle kadar süre istiyor halktan. 

Halk, bu isteğe aldırmıyor. 

Mısır’daki direniş/ ayaklanma, dün de Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi. Başbakan, Mübarek’e seslendi, direnen halkın yanında yer aldığı gösterdi. 

Demek istediği şu: 

Halkın isteğine kulak ver Mübarek!” 

Yani? 

"Çek git!" 

Türkiye’de AKP’ye karşı “direnme çağrısı”na sert tepki gösteren, bunu “eşkıyalık” olarak gören Başbakan, Mısır’daki direnişe hoşgörülü. 

Mübarek’e “Halkın insani taleplerine kulak ver. Hepimiz faniyiz. Seninle gelen sadece kefen olacak” diyen Başbakan, sendikaların Ankara'da yapmayı düşündükleri demokratik eylemenin engellenmesini, ne yazık ki, doğal karşılayacak/tır. 

Olayların/ gelişmelerin çelişkileri ortaya çıkardığı bugünlerde, gazeteler, daha çok, Başbakan’ın Mübarek’le ilgili söylediklerini “başlık”lara taşımışlar. 

Bugünkü gazetelerde başlıklar, “Mübarek”li... 

Tarihe “not düşmek” için, gazeteler hangi başlıkları atmış, onlara bakalım: 

“Mübarek”li haberler, gazetelerden Haber Türk (İnada bindirdi), Milliyet (Eylülde giderim) başlık üstünde; Cumhuriyet (Mübarek’e iki gün süre), Gözcü (Halkın ayak sesleri), Ortadoğu (Erdoğan’dan Mübarek’e çağrı: Halkın sesine kulak ver), Yeni Akid (Halka rağmen iktidarda kalınmaz) ise ilk sayfada yer buldu. 

“Mübarek”li gazete başlıkları ve başlık açıklamaları: 

Halka rağmen ayakta duramazsın (Akşam) 

(Başbakan Erdoğan, El Cezire Televizyonu'nun canlı yayınlandığı dünkü grup konuşmasında Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e 'halkın haykırışına, insani taleplerine kulak ver' çağrısında bulundu.) 

Sen kendine bak Mübarek (Birgün) 

(Erdoğan, Mısır'daki protestolara destek verirken, kendi valisi talepleri için Başkent'e gelecek olan emekçileri kanunsuz ilan ederek aba altından sopa gösterdi.) 

Mübarek’e kefen hatırlatması (Bugün) 

(Başbakan Erdoğan, göstericilerin hedefindeki Mısır Devlet Başkanı Mübarek’i doğrudan uyardı: Halkın insani taleplerine kulak ver. Hepimiz faniyiz. Seninle gelen sadece kefen olacak) 

İsyan yayılıyor (Evrensel) 

(Tunus ve Mısır’da süren halk isyanları Ürdün, Yemen, Cezayir, Fas, Moritanya ve Sudan’ı da sardı. Mısır’da bir milyon kişi, 30 yıldır iktidarda olan Hüsnü Mübarek yönetimini alaşağı etmek için meydanları doldurdu.) 

Mübarek’e kefenli uyarı (Güneş) 

(Erdoğan, baskılara, yolsuzluklara isyan eden halka rağmen koltuğuna yapışıp kalan Mısır Devlet Başkanı’na “ölüm”ü hatırlattı)

TV'de pes etti (Hürriyet) 

(Mısır'da dünkü dev protesto ve dış baskılar 'Son Firavun'u pes ettirdi.) 

Haydin feleha (Milli Gazete) 

(Bir haftadan fazla bir süredir Kahire Tahrir Meydanı’nda toplanarak, sokağa çıkma yasağına uymayı reddeden Mısırlılar, dün 2 milyona ulaşan insan seli ile diktatör Hüsnü Mübarek’in Başkanlık Sarayı önüne geldi)??  

Gitmedi Mübarek! (Posta) 

(Mısır'ın 30 yıllık diktatörü Mübarek halkın toplanmasını engellemek için tren seferlerini durdurdu, kara yollarını kapattı, uçuşları iptal ettirdi ama başarılı olamadı.)

Tahrir zaferi (Radikal) 

(Arap dünyasının saran isyanı dalgası, Tunus'tan sonra Mısır'da da iktidar değişikliğinin?yolunu açtı.) 

Değişime direnme (Sabah) 

(Erdoğan, El Cezire'nin canlı verdiği, yabancı ajansların da 'flaş' geçtiği grup konuşmasında Mübarek'e tarihi çağrı yaptı.) 

Değişime engel olma (Star) 

(Erdoğan, Mısır lideri Mübarek’e “Halkın haklı taleplerine kulak ver, değişime karşı çıkma” çağrısında bulundu ve 8 Şubat’taki Mısır ziyaretini erteledi. El Cezire ve BBC akışlarını kesip Erdoğan’ın sözlerini canlı yayınladı)

Hayalperest (Takvim) 

(Mübarek, seçime kadar görevinin başında olduğunu açıkladı. Tepki gösteren 100 binlerce Mısırlı, “Hayal görüyorsun hemen defol” dedi)

Milyonlar sarayın kapısına dayandı (Taraf) 

(Mısır’da isyanın sekizinci gününde başkent Kahire’de gösteri yapan iki milyona yakın Mısırlı Mübarek’i geri adım atmaya zorladı)

‘Git!’ iması (Türkiye) 

(Erdoğan, koltuğu sallanan Mısır lideri Mübarek’i uyardı: Halkın haykırışına kulak ver, değişim arzusunu karşıla) 

'Halkın haykırışına kulak ver' (Vatan) 

(Erdoğan, dünyanın yakından izlediği konuşmasında Mısır Devlet Başkanı Mübarek'e açıkça 'bırak' çağrısı yaptı.) 

Yasağa uyan tek Mısırlı (Yeni Şafak) 

(Tahrir meydanında toplanan 2 milyon kişinin özgürlük çığlığı Mübarek'e git çağrısını yineledi. Sokağa çıkma yasağına uyan tek Mısırlı olan Mübarek ise 'Mısır'dan gitmem' dedi. Tahrir Meydanı'nın mesajı Arap dünyasına da yayıldı. Suriye lideri Esad'dan sonra Ürdün Kralı Abdullah da reform telaşına düştü.) 

Mübarek'e son mesaj (Zaman) 

(Hüsnü Mübarek'in devlet başkanlığını bırakması için düzenlenen gösterilere milyonlarca Mısırlı katıldı. Dün Tahrir Meydanı'nda toplanan halka güvenlik güçleri müdahale etmedi. Baradey, "Canını kurtarmak istiyorsa ülkeyi terk etmeli." diyerek, Mübarek'e cumaya kadar süre verildiğini söyledi.)  

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..