Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş, aile, sağlık, dostluk ve benlik.!

İş, aile, sağlık, dostluk ve benlik.!
 

İnsanoğlunun birşeyleri görüp anladığı, asıl anlama eriştiği zamanlar birçok kişi için genelde bitişlerdir. Bitip tükenmez zannedilen bir ömrün sonlarına doğru insan asıl gerçekleri farketmeye başlar. Yıllar önce onun için çok anlamlı olduğunu düşündüğü şeylerin ne denli anlamsız; görmezden gelip kaçırdığı bazı şeylerin de aslında ne denli önemli olduğunu görmeye başlar. İşten ayrılmalarda da kişi benzer muhasebeyi hep yapar. İşte size işten ayrılan bir arkadaşımızın veda mesajı. Aslında bu arkadaşımız gerçek değerleri çoktan yakalamış ve sağolsun bu mesajın içerisine o kadar çok anlam yüklemiş ki.

"Yaklaşık 3, 5 yıl önce başladı Ortaköy - Beylikdüzü arasındaki uzun yolculuklarım. Kimi zaman saatler de sürse bu yolculuk, buradaki dostlarım ve değerli büyüklerimin yarattığı sıcak ve hoşgörülü ortamın ve bir dünya markasının parçası olma şevkiyle her zaman güzel geçti. Sadece işle ilgili değil, hayata dair de bir çok şey öğrendim ... dünyasında. En önemlisi de “günaydın”, “iyi çalışmalar” ya da “teşekkürler” kelimelerinin ve bir gülen yüzün herhangi bir şey kaybettirmek bir yana, çok şey kazandırabildiğini öğrendim.

Hepinizi tanımak çok güzeldi, çalışma fırsatı bulduğum herkese çok teşekkürler.

Giderken, Can Dündar'ın belki de bildiğiniz bir yazısını sizinle paylaşmak istedim:

"Hayatın havaya attığımız 5 topla oynanan bir oyun olduğunu düşünelim: Bu toplar; işimiz, ailemiz, sağlığımız, dostluklarımız ve benliğimizdir. Bu 5 top içinde bir tek "işimiz" lastik bir toptur. Düşürürsek zıplatabiliriz. Ancak diğer 4 top camdan yapılmıştır. Düşerse kırılır, yerine konulamazlar. Bunu farketmeli ve hayatımızı bu dengeye göre kurmalıyız. Oysa hepimiz o ilk lastik topu tutabilmek uğruna diğerlerini kırıp dökmüyor muyuz?"

Sizi tatlı kılacak kadar yeterli mutluluğunuz, güçlü kılacak kadar acı deneyiminiz, insan kılacak kadar üzüntünüz ve sizi mutlu kılmaya yetecek kadar umudunuz olsun. Dilerim her şey gönlünüzce olur.

Camdan varlıklarınıza daha çok zaman ayırabilmeniz dilekleriyle,

Herkese sevgi ve saygılarımla..."

Kendisine bu güzel düşüncelerini yitirmeden başarılarla dolu bir yaşam diliyoruz.

Hoşcakalın..!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..