- Kategori
- Türk Mutfağı
Islak kek nasıl yapılır ?
ıslak ke tarifi
Siz de bu güzel keki evinizin rahatlığı çerçevesinde yapmak istiyorsanız sitemiz tam size göre bir tarif bulur. İşte size ; Evet hanımlar malzemelerimizi hazırladıysak tarife geçebiliriz. Öncelikle yumurta ve toz şekeri bolca köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz. Bu işlemler devam ederken un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz karışııslak kek tarifimı borcam kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 39-43 dakika kadar pişirin. Kekimiz fırındayken bizde sosunu hazırlamaya başlayalım. Sos için gerekli malzemeleri bir tencereye boşaltalım ve fazla kısık olmayan ateşte toz şeker eriyene kadar pişirin. Kekimiz fırından çıktıktan sonra kare şeklinde kesin ve üzerine sos döküp hindistan cevizi serpin ve servis yapın. Afiyet olsun…
Islak kek malzemeleri:
6 çay bardağı un
1 paket vanilya
2 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4 tatlı kaşığı kakao
5 çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
Islak kek sosu İçin:
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı kakao
2 çay bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
Islak kek üzerine:
Hindistan cevizi (antep fıstığı da olabilir)
Afiyet olsun.
Kaynak: Islak kek tarifi
http://www.pratikpastatarifleri.org/islak-kek-nasil-yapilir.html