Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

İslam Coğrafyası

İslam Coğrafyası
 

Dünya haritasını önünüze koyun. Göreceksiniz ki Müslümanlar Asya ve Afrika kıtasının tamamına yakınında egemenler. Üç kıtanın tam merkezine yerleşmişler. Öyle ki Yüce Allah islam alemine dünyaya hükmetme gücünü vermesine rağmen ne yazık ki islam alemi sancılı, islam alemi zulüm görüyor. İslam aleminin gözyaşı dinmiyor. Müslümanların yaşadığı hiçbir toprakta huzur yok. Can ve mal güvenliği yok.

Görselde sunduğum islam coğrafyasına zahmet olmazsa bir bakın. İslam Hicaz'da yani bu gün Suudi Arabistan'ın olduğu bölgede Irak ve Suriye de gelişti. Dünyaya hükmetti. Gittiği her yere barışı kardeşliği can ve mal güvenliğini götürdü. Tarih bunun en büyük kanıtı ve tanığıdır. Ortacağ Avrupası'nın yönü hep buralara doğru idi. Neden? zenginlik vardı. Can ve mal güvenliği vardı. Hukuk vardı. Bu durum Osmanlının duraklama dönemine kadar devam etti.

Ne oldu islam alemine de bu özelliğini kaybetti?

İslam dünyası yeni çağın başlarından itibaren Avrupa'da ve dünyada meydana gelen sanayi devrimine, teknolojiye, bilgi ve yeniliklere ayak uyduramadı. Bütün yeniliklere kapalı kaldı. Bunun en büyük vebali de Osmanlınındır. Yeni çağın başlarından itibaren Osmanlının hakim olduğu bölgelere bir bakarsanız bu coğrafyasının büyük çoğunluğunu kapsıyor. Maalesef Osmanlı geriledikçe, Osmanlı bilgiye, teknolojiye, sanayiye ve gelişmelere kapalı kaldıkça islam alemi de o oranda kapalı kaldı.

Sultan Abdülhamit Han'ın dünyadaki bağımsız islam devletlerinin halifenin etrafında birleşerek emperyalist devletlere karşı güç birliği çabaları da ne yazık ki ne 93 harbinde ne de Birinci Dünya harbinde bir sonuç getirmedi. Özellikle Yemen'den başlayarak İngiliz ajanlarının Arap yarımadasında cirit atması arapların yön değiştirerek Osmanlıyı arkadan vurması islam dünyası için en büyük talihsizlikti.

İslam coğrafyasında Hz.Osman’ın şehit edilmesi ile başlayan mezhep ve güç savaşlaır asırlarca devam etti. Aslında bu savaşların temeli islam öncesine dayanır. Ümeyye ve Haşimi ailelerinin güç ve iktidar savaşlarına. Bu savaşlar hem Emeviler hem de Abbasiler dünemin de devam eder. İç şavaşın olmadığı bir islam halifesi dönemi yoktur. Bu gün yaşadığımız coğrafyada halen bu savaşların etkileri hakimdir. Yani sunni (Ümeyye), Şii (Haşimi).

Bu iki ailenin savaşlarının görülmediği tek dönem Osmanlı dönemidir. Yaklaşık 400 yıl gibi bir zaman bu bölgede kurt kuzu ile birlikte yaşamıştır. Osmanlı gücünü bu bölgeden yani islamdan almıştır. Bu olayı gören Papalık Avrupası'nın tek hedefi bu güç birliğini parçalamak olmuştur. Bu başarıyı da Birinci Dünya savaşından sonra kazanmıştır.
Osmanlı toprakları bölük pörçük edilerek parçalara ayrıldı.

Gelinen nokta…
İslamın kalbi Hicaz Amerikan mandasında, Irak Amerikan işgalinde, Suriye'de kan gövdeyi götürüyor. Savaşanlar, birbirini boğazlayanlar Müslümanlar, bombalayan hristiyan emperyalistler. Maalesef islamın kalbi bay-past edildi. Şimdilerde yoğun bakımda, komada yani. Seyircisi mi. Onlar da Müslüman.

Müslüman Müslümanın ülkesini işgal ediyor. Mesele ne mezhep meselesi. Birisi Ümeyye oğullarından diğeri Haşimi. Kim bunlar Amca çocukları. İki aile kavga ediyor. Üçüncüsü barıştırmak yerine ateşe benzinle gidiriyor.

Bağrışmalar, çığrışmalar yalan. Kim, hangi güç, hangi otorite, hangi dine veya mezhebe bağlı olursa olsun bu bölgedeki kardeşi kardeşe kırdırıyorsa islamın dostu olamaz. Bugün Suriye'deki savaşa barış getirmek için mücadele etmiyorsa, kim buradaki mualifleri Suriye Devletine karşı ayaklandırıyorsa o kişiler Allah’ın lanetini eninde sonunda yaşayacaktır. Çünkü islamın kalesini sırf mezhep yüzünden yıkılmasına neden olmuşlardır.
Müslüman uyanık olmalı, Müslüman bilgili olmalı, Müslüman okumalı hurafeleri, şehir efsanelerine değil bilgiye inanmalı.
Suriye de savaşan taraflar kim?
-Devlet yanlıları yani Suriye’nin gerçek sahipleri.
-Peki mualifler kim?
Emperyalist güçlerin Suriye devletini yıkmak için ayaklandırdığı Suriyeli ve diğer ülkelerden gönderilen militanlar.

Amaç ne? İslam birliğini çökertme.

SORUYORUM SİZE EYYYY MÜSLÜMANLAR.

Suriye de kim yaşıyor? Müslüman
Kim kime karşı savaşıyor? Müslüman Müslümana
Kim bombalıyor? Emperyalist güçler ve onların maşaları,
Yahu sen nasıl Müslümansın ki burada kardeş kardeşi katlederken duyarsız kalırsın. Bırak duyarsız kalmayı buradaki kavgayı alevlendirirsin.
Sen ey Müslüman kimin maşasısın? Kimin uşağısın?
Rabbine dön.
Tövbe et.
Silahını kardeşine değil, düşmanına çevir.
Çıkar at ülkenden, bu kutsal islam topraklarından cenabeti, garabeti.
Dinleme kulak verme ayrıştırmalara, yalanlara dolanlara.
Görme Müslüman kardeşinin ayıbını.
Lütfen yönünü dön KABE'YE
El aç yüce Rabbine
Rabbim bize akıl ver, fikir ver. Bizi bu cehalet sarmalından kurtar. Bizi islam alemini köle olmaktan kurtaracak bilimi, ilimi ver.
Ettiğin duanın gerçekleşmesi için mücadele et. Boşa el açma. Çalış, çabala
Dünya uygarsa sen onlardan daha uygar ol.
Kaldır etrafından din tacirlerini,
Oku yahu oku bak islam dini, Kur'an'ın ilk kelimesi ne diyor?
“OKU ALLAH'IN ADI İLE OKU”

Fikret Bayrak

 
Toplam blog
: 39
: 366
Kayıt tarihi
: 27.11.14
 
 

1966 yılında Giresunda doğdu, Bulancak Ticaret Meslek lisesinde okudu ve Anadolu Universitesi İşlem..