Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '15

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İşletmelerde balık baştan kokar

İşletmelerde balık baştan kokar
 

A Takımı lider Atakımını kurar


İşiniz için yıllardır emek veriyor ve tam geçmişte hayalini kurduğunuz noktaya getirmişken daha ileriye nasıl giderim ya da elimdekini kaybetmemek için neler yapabilirim endişesine mi kapılıyorsunuz? Panik yok. Küçük veya büyük tüm işletmelerde işletmenin sahibi yada yöneticilerin ortak endişesidir bu. Bu kaygıyı yaşamakta da aslında haksız sayılmazsınız. Çünkü sizi bu noktaya getiren şeyler sizi bir adım daha ileriye götürmez. Neden mi? Çünkü buraya kadar getirmiş olan tüm yaptıklarınız daha ileriye gitmenizi sağlasaydı zaten şimdi o noktada bulunurdunuz değil mi?
 
Hızla gelişen ve değişen iş dünyasının ritmine yetişebilmek ve firmanızı bu hızla birlikte rakiplerinizden fark yaratacak bir şekilde büyütme görevi lidere düşer ve sadece liderlerin sorumluluğundadır.
 
Tüm çalışanların performansını geliştiren, onlara ilerleyecekleri yolu gösteren A sınıfı bir lider olmak mümkün veya tam tersi de. Bu konuyla ilgili en sevdiğim atasözlerinden biri “balık baştan kokar” dır.
 
Dünya üzerinde başarılı şirketlere baktığımızda en iyi liderlere sahip şirketler olduğunu görürüz. Yalnız A sınıfı liderler A takımını oluşturabilirler. Şimdi içinizden geçenleri tahmin edebiliyorum. “Doğru çalışanı bulmak kolay mı ?” diyorsunuz.
 
Evet aslında kolay; nasıl bulacağınızı, nasıl yöneteceğinizi, durumlara göre nasıl hareket edeceğinizi, onların motivasyonlarını sadece ufak, basit hareketlerle nasıl sağlayacağnızı, zaman yönetimi konusunda usta manevraları ve finansal ustalığa kadar nasıl bir yönetim izleyeceğinizi bilirseniz bu mümkün.
 
Bir lider olarak işi yapmak değil işin yapılmasını sağlamaktır göreviniz. Tabii doğru bir rota izleyerek. Tüm bu beceriler öyle söylendiği gibi doğuştan olmaz, öğrenilebilir yetkinliklerdir.
 
Küçük işletmelere bu yönlerini geliştirme imkanı veren “kobi koçluğu” aslında tüm işletme sahiplerine ne yapmaları gerektiğini söylemekle birlikte aynı zamanda bu bilgiyi yaşamınıza geçirebilme yetkinliğini size kazandıracak önemli bir anahtar olabilir. Böyle bir eğitimle işinizde sadece bir çalışan değil aynı zamanda lider olmayı tercih edebilirsiniz.
 
Şimdilik size tavsiyem kendinizle kalın ve bir lider olarak kendinizde geliştirmeniz gereken yönlerinizi keşfedin ve bunları bir liste haline getirerek bu noktaları nasıl tamamlayacağınızı netleştirerek ilk adımı atın. Unutmayın “balık baştan
 
kokar”.http://www.nativa.com.tr/isletmelerde-balik-bastan-kokar/
 
Toplam blog
: 10
: 193
Kayıt tarihi
: 07.01.13
 
 

Beykent üniversitesi konservatuar, oyunculuk Kişisel gelişim uzmanı& eğitmen Nati..