Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '12

 
Kategori
Dünya
 

İsrail, Kendi Nükleer Gücünün Tehditi Altında

İsrail, Kendi Nükleer Gücünün Tehditi Altında
 

İsrail'in Nükleer Silah Üretim Merkezi, Dimona


İsrail Dünya'da En Büyük Nükleer Güce Sahip Altıncı Ülke.

İsrail'in bu güce sahip olmasını Batı olağan karşılamakta fakat  Batı'nın göz ardı ettiği şey İslam dünyasında "Madem israil'de Nükleer güç var neden İslam ülkelerinde de olmasın" şeklindedir. Bu sebeple İslam ülklerinin çoğunda İran'ın Nükleer güç elde etmesine hatta nükleer silah elde etmesine sırf bu yüzden olumlu bakarken, son Suriye'de ki Batı güdümlü çıkarılan Mezhep savaşları sonunda bu destek yavaşlasada halen sürmektedir.

İran'nın nükleer silah elde etmesine gerek var mı? aslında sadece İsrail'i hedef alıyorsa gerek yok.

Çünkü konvansiyonel başlık taşıyan İran güdümlü füzeleri rahatlıkla İsrail'in Nükleer silah üreten tesislerini ve Nükleer güç istasyonlarını vurabilir.

Bu durumda İran'ın Nükleer başlığa sahip olsa ne olmasa ne?

Hali hazırda Nükleer silah elde etme bilgisine şu ana kadar İran'ın ulaşmış olduğu görüşündeyim. Zira İran'a bu teknolojiyi Kuzey Kore ve Çin'in çoktan sattığı görüşündeyim. Sorun sadece Uranyum'un bir an önce zenginleştirilmesi sorunu.

Ortadoğu'da İsrail'in güvenliğini Amerika'nın Hürmüz boğazındaki uçak gemilerinin, füze radar sistemlerinin sağladığı görüşündeyim.

İsrail, Nükleer gücü, sadece İran'ı tehdit etmiyor. İsrail'in nükleer gücü aynı zamanda Türkiye'yi de Mavi Marmara ve Hakan Fidan krizi dolayısıyla tehdit etmektedir.

Türkiye askeri konvansiyonel özellikle deniz gücünde İsrail'den üstündür fakat İsrail'in Nükleer gücü çok büyüktür. (Dünyada ABD, Rusya, Çin, Britanya ve Fransa'nın arkasından 6.dır)

İsrail, elindeki nükleer güçle Ankara, İstanbul ve İzmir'i rahatlıkla haritadan silebileceği gerçeğini unutmamak gerekir.

Türkiye'nin İsrail'le olası bir çatışmada güveneceği unsur asla NATO değil, Pakistan'ın Nükleer gücü ve İran'ın roketleridir. Böyle bir savaşta, katledilen milyonlara asla İslam dünyası seyirci kalamaz ve İslam Dünyası topyekün büyük bir savaşa girecektir. Bu savaş'ta en büyük hainliği sadece Suudi Arabistan'ın Kralı yapacaktır kimsenin kuşkusu olmasın.

İsrail'in nükleer silah elde etmesine izin veren Batı, aslında İsrail'in güvenliğini tehdit eden kapıyıda açmıştır. İran Nükleer silah elde etmeye çalışması sürekli tehdit aldığı İsrail'in siyaseti sebebiyle İslam Dünyasında Mezhep savaşlarına kadar haklı bulunmaya başlanmıştı.

İsrail, İslam DÜnyasında yakında dahada derinleşecek olan Mezhep savaşlarıyla derin bir nefes alacaktır. Nükleer silah üretmesine gerek yoktu.

Zaten Müslümanlar o nükleer silahları birbirine karşı Mezhep savaşlarında kullanırlardı.

Bence İsrail stratejik olarak Nükleer silahlara sahip olarak hata yaptı. İslam Dünyasından boşuna endişe ediyor.

Zaten Bir buçuk milyar cahil, araba ve evlerin kulu, şatafat ve konforun kulu, Allahın kulu olmayı beceremeyen, çoğunluğunun kendi halkına ve değerlerine düşman İslam Dünyası'nın, bu haliyle altı milyonluk yüksek eğitime, konvansiyonel silah gücüne ve gelir düzeyine sahip İsrail'le baş etmesi zor, hatta imkansız.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..