Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

İsrail dölü

İsrail dölü
 

Rahmetli hocası anlatıyor...
 
''3 Kasım'da bizi kullanarak iktidara geldi. Seçimden çıktıktan sonra ABD'ye gidip Bush'u ziyaret etti. Bush'tan BOP eşbaşkanlığı görevini aldı. Sonra gitti Yahudi lobisinden Cesaret Ödülü'nü aldı. Aynı gün gittiği üniversiteden aldığı fahri ünvanlık ödülünü aldı ve yeni gömleği giydirdiler. Daha sonra gitti Papa'nın önünde Avrupa Birliği anayasasını imzaladı. Papa'yla, Condoleezza Rice ikili münasebeti kurdu. Orta Doğu için aynı şekilde düşünüyorlar !''
 
Ben demiyorum he...
 
Kendi hocası diyor.
 
30 sene eğittiği hocası.
 
Yani, Yahudi- Cesaret ödülünü alan birinin sağa sola ''İsrail Dölü'' diye nefret suçu -siz ne derseniz deyin bence böyle- dökmesi biraz ironik olmuş. Dünya lideri dediğin böyle ithamlar kullanımı çok ayıp olmuş. Belki biyolojik antropolojik bilgisini konuşturmak istemiş olabilir.
 
Ya da İsrail dölü yerine İslamın gülü ya da İsmail Dümbüllü vs demek istemişlerdir de dil sürçmesi meydana gelmiştir.
 
Memlekete bakar mısınız ?
 
İstifa et diyen bir vatandaşın devletin başı olan şahıstan duyduğu cümle. Bunu diyebilir ne var ki bunda? Belki yakını öldü, belki yakını kayıptı... ''İstifa et !'' sözünü ilk defa mı duydunuz orada? Devlet görgüsü diye bir şey var literatürde...
 
***
 
Diğer tarafta ise...
 
Bu ülkede yaşayan Yahudi vatandaşlar var. Onların gururlarının neden bu denli kırılmak istendiğini merak ediyorum. Dini ön plana çıkaran insanlarsınız neden Allah'ın yarattığı bir ırkı ötekileştirme çabası içersindesiniz ? Hadi empati yapalım. Bugün Tel-Aviv ya da başka bir İsrail kentinde maden çökse, adamların siyasi liderleri göçüğü ziyarete gittiğinde tepkiyle karşılaşsa ve ''Niye kaçıyorsun Müslüman dölü'' dese ortalığı ayağa kaldırırsınız. Gerçi sizin yaptığınız en uç protesto İsrail ürünlerini almamak, Fatih'te toplu yürüyüş ve basın açıklaması ötesi yok zaten ! Demek istediğim, kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma hakkı yok kimsenin. Seni ıslıklayanlara tepki göstermek doğal hakkındır her zaman ama bu yöntem doğru yöntem değil efendi !
 
 
***
 
Tabi konu üzerinde ''İsrail dölü demedi'' diyenlerde var. Kardeşim, velev ki demedi... Gittiler 16 yaşındaki kızla mavi t-shirtli çocuğa tokat attılar. 
 
Bu mudur?
 
Devlet ahlakı vardır.
 
Bü ülke kendisine kasa atılan Bülent Ecevit'i de gördü, ''Bir başbakanın yakasına yapışıyorsun. Bundan daha büyük özgürlük var mı ?'' diyen Adnan Menderes'i de gördü. Aradaki fark devlet ahlakıdır. İşin goygoy kısmını kenara bırakırsak devleti yöneten insanlardan bunları duymak utanç verici.
 
***
 
Küfürü meşrulaştıran bir zihniyet var karşımızda.
 
Bu kabadayılıkla nereye kadar gidilir bilinmez.
 
İşin diğer ilginç tarafı da...
 
CHP'nin İstanbul adayının propaganda döneminde mitingte vatandaş yumrukladığı gerekçesiyle ortalığı ayağa kaldıranlar şimdi ses çıkarmıyorlar.
 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..