Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

İsrail gemi baskınında dobra dobra...

İsrail gemi baskınında dobra dobra...
 

Yardım...


Merhaba,

Geçtiğimiz günlerde İsrail, Gazze'ye giden yardım gemisine uluslararası sularda müdehale etti, baskın yaptı ve insanları öldürdü... Bunu kabul etmek mümkün değil. Hukuka ve insan haklarına karşı indirilen bu büyük darbeyi tarih her zaman hatırlayacaktır. Ancak biz sorularımızı soralım ve cevaplarımızı "en azından kendimize" dürüstçe, mertçe verelim.

Soru - 1: Gazze'ye giden yardım gemisine İsrail tarafından yapılan müdehale suç mudur?

Cevap: Evet, kesinlikle. Hem hukuksal olarak, hem insani olarak. Barbarlıktır, insan haklarına saygısızlıktır.

Soru - 2: Gazze'ye yardım amaçlı giden gemi yola çıkmadan önce İsrail uyardı mı, uyarmadı mı?

Cevap: Evet uyardı. Hem de günlerce öncesinden. Gelirseniz müdehale edeceğiz dedi. Bu rota üzerinden yaklaşmanıza izin vermeyeceğiz dedi. Bunu hepimiz televizyonlardan izledik.

Soru - 3: Gazze'ye giden yardım gemisine yapılan müdehale ile aynı gün İskenderun'da vatan evlatlarını şehit verdik. Peki o şehitlerimizi kaç gün konuştuk, gemi baskınını kaç gündür konuşuyoruz?

Cevap: İskenderun şehitlerimizi unuttuk blie. Televizyonlara bakmanız yeterli. Gemi baskınını ise olduğu günden beri konuşuyoruz. Televizyonlara bakmanız yeterli.

Soru - 4: İsrail gibi kendini dünyadan izole etmiş, zulümkar bir ülkenin, gemi yola çıkmadan 10 gün önce tehditler savurduğunu bile bile siz kendi öocuğunuzu, ananızı, babanızı o gemiye bindirir miydiniz?

Cevap: Sanmıyorum...

Soru - 5: Gazze'ye giden gemiye, hükümet git dedi mi? Genel Kurmay seni koruruz dedi mi?

Cevap: Hayır... O zaman bu insanlar, sanki İsrail'i tanımıyormuş gibi, neler yaptığını bilmiyormuş gibi neye güvenerek yola çıktılar...

Soru - 6: Burada tek suçlu İsrail midir?

Cevap: Hayır, tabi ki hayır... Filistin ile kapısı olan Mısır'ın hiç mi suçu yok. Filistin'in ablukasında kapı kapatan bir ülke ablukacı sayılmaz mı...O kapı açık olsaydı, bu insanlar yine de gemiyle mi giderdi...

Soru - 7: Filistin'in etrafında bir sürü arap ülkesi var. O bölgedeki küçücük İsrail'e karşı hiç birleştiklerini gördünüz mü?

Cevap: Hayır.. Tarihe bakmanız yeterli. Ufak tefek savaşlar olmuştur ve İsrail hep üstün gelmiştir. Araplar bırakın birleşmeyi, birbirlerine kazık atmaktan, birirlerini öldürmekten İsrail ile uğraşacak zaman bulamamışlardır. (aynen Filistin kapısını kapatan Mısır gibi) Hatta biz Türkler tarihimizdeki en büyük kazıkları araplardan yemişizdir. Açın tarihe bakın...İngilizler ile, Fransızlar ile beraber olup Ortadoğu'da, oradaki cephelerimizde bizim askerlerimizi vurmuşlardır, "şehit" etmişlerdir. 30 bin insanımızın katili Apo'yı yıllarca yine bir arap ülkesi olan Suriye beslemedi mi? Az kalsın adamlara savaş açmıyor muyduk...

Soru - 8: Başbakan şimdi bu gemi baskınını iç siyaset malzemesi yapmıyor mu?

Cevap: Tabi ki yapıyor. Başbakan başka hangi konuyu meydanlarda bu kadar çok dillendirmiştir. Seçimler yaklaştı, oy toplaması lazım. Vatandaşın karnı aç, işsizlik almış başını gitmiş, yolsuzluklar diz boyu ama başbakanımız Filistin'i konuşuyor.

Soru - 9: Fethullah Gülen birkaç gün önce, gemi yola çıkmadan önce İsrail'den onay alınması, izin alınması gerekirdi dedi. Televizyonlardan dinledik... Aynı yorumu AKP'nin dünya görüşünden olmayan bir tanınmış insan yapsa ne olur du? Bülent Arınç yine aynı yorumu yapar mıydı?

Cevap: Tabi ki hayır... Bülent Arınç kesinlikle "hoca efendi her zamanki gibi doğru söylüyor" diyemezdi. Böyle bir yoruma bu kitle bu kadar sessiz kalamazdı. Söyleyeni topa tutarlardı....

Soru - 10: Gemiye binip hayatlarını kaybedenler şehit mi oldu?

Cevap: Bu insanlar cephedeki vatan evlatlarımız gibi (mesela İskenderun) vatanı beklerken mi yaşamlarını yitirdiler... Cephede dövüşürken mi hayatlarını kaybettiler... Hayır... O zaman cevabı da siz verin.

Soru - 11: İnsani yardıma ihtiyacı olan en yakın yer Gazze mi?

Cevap: Hiç Hakkari'ye, Lice'ye, Batman'a, Siirt'e, Kars'ın köylerine gittiniz mi...

Sevgiler...

 
Toplam blog
: 142
: 1570
Kayıt tarihi
: 17.03.09
 
 

İnternet ve bilişim teknolojileri konularına ilgi duyan, yenilikleri takip eden ve bu yenilikleri pa..