Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

İstanbul Ak Parti’de Kongre heyecanı

İstanbul Ak Parti’de Kongre heyecanı
 

metin külünk için toplanan partililer türk bayraklarıyla salonu doldurdular


Herkes kendi ekibi ile kongrelerinden zafer ile çıkmak için kapı kapı dolaşarak, kendi ekiplerine destek, diğer ekiplere ise köstek olunmasını gizliden gizliye talep ediyor.

Hatta özellikle kongrelerden zaferle çıkmanın yolunun belediye başkanlarının desteğiyle olacağını bilenler belediye başkanlarına sevimli görünmek adına her türlü metodu uyguluyorlar.

Geçen yerel seçimler tam anlamıyla çamur atma seçimleri olarak hafızalarımıza kazınmış idi ve Ak Parti İstanbul İlçe kongrelerinde yaşanacak bu süreç önlem alınmaz ise çamur atma kongreleri olarak hafızalarımıza kazınacak ve daha önceki kongreleri mumla arattıracağı gözlemleniyor.

Ama ne olursa olsun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul kongreleri ile alakalı olarak tam bilgi sahibi olduğu ve kurmaylarını İstanbul kongreleri ile alakalı tatsız bir süreç yaşanmaması için görevlendirdiği konuşuluyor.

Başbakan Erdoğan'ın siyasi tecrübe eksenli bir değişim ile teşkilatlarda kan değişimi yapılması konusunda talimatının bulunduğu ise biliniyor.

Fakat nasıl bir değişim olacağı da merak da edilmiyor değil.

İstanbul teşkilatlarında yapılacak köklü değişikliğin altında ise yerel seçimlerde İstanbul’un tam bir başarı yakalanamamasından kaynaklandığı bir gerçektir.

Bir yandan mevcut İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun yerini koruyacağı konuşulurken, diğer yandan yüksek sesle özellikle genç yaştaki partililer tarafından Metin Külünk’ün teşkilat’ın başına geçmesinin zamanının geldiği konuşuluyor. Geçen gün yüzlerce Ak Parti’linin katılımıyla gerçekleşen basına kapalı bir toplantıya bir dost olarak davet edilmiştim.

Gençlerin yoğun olduğu ve Ak Partili yöneticilerin bulunduğu cemiyet toplantısının konusu Ak Parti kongreleri idi. Gençler partilerinde tam verim sağlayabilmeleri ile aktif siyaset yapabilmeleri için siyaseti ve kibirli olmamayı öğrendikleri Metin Külünk’ün İstanbul teşkilatının başına gelmesinin şart olduğunu söylediler.

Bir kişinin değil salondaki tüm kişiler bu söylem yönünde fikirlerini belirttiklerinde ise Metin Külünk’e gösterilen sevgi ve istek karşısında tam anlamıyla mest oldum.

Bir partiliye neden bu kadar Metin Külünk ismi üzerinde duruluyor diyerek soru yönelttiğimde aldığım cevap aynen şu idi; “Biz Metin Külünk’ten siyaseti öğrendik, başbakanımızı kayıtsız sevmeyi ve teşkilatçılığın ne demek olduğunu öğrendik. Ama en önemlisi insan olmayı ama kesinlikle kibirli olmamayı biz Metin başkanımızdan öğrendik. Ayrıca tam bir teşkilatçılık örneği göstererek kendisine yapılan olumsuzlukları gördüğümüzde isyan edeceğimiz anda bizleri yıllardır hep o frenledi.

Yapılan hareketlere verilen her tepkide Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üzüleceğini söyleyerek, bizlere Ak Partili nefer olmanın gerçeklerini her daim anlattı ve bizi iyi günümüzde de kötü günümüzde de yalnız bırakmadı” Ama ne olursa olsun birkaç isim haricinde İstanbul İl Teşkilatında köklü bir değişimin startının verildiği dillendiriliyor.

Metin Külünk kongre için çalışmalara başlamasa da partili gençler onun adına kongre seçimleri için start verdiği gözlemleniyor.

İstanbul teşkilatlarının eski heyecanını yeni kurulacak teşkilat kadrolarıyla yakalayıp yakalayamayacağı ise merak ediliyor.

Bu yazıyı 7 haziran 2009 tarihinde ogün gazetesindeki köşemde kaleme almıştım. ve bu gün 10 Haziran 2009 ve Metin Külünk Cevahir Alışveriş ve kongre merkezinde düzenlediği toplantıda istanbul Ak Parti İl kongresinde binlerce Ak Partilinin katılımıyla adaylığını açıkladı.

Salonda gördüğüm kalabalık ve coşku hem demokrasinin hemde sevgisnin sele dönüşmesinin bir göstergesiydi. Metin Külünk ile görüşmemde ise o gün gerçekten İstanbul'un heyecanını onun gözlerinde gördüm.

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..