Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

04 Ocak '10

 
Kategori
İstanbul
 

İstanbul'daki Köyünüz ''Kültür Park Yöre Evleri''(Büyükçekmece)

İstanbul'daki Köyünüz ''Kültür Park Yöre Evleri''(Büyükçekmece)
 

Fotoğraf: Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü.(Söylemesi çok ayıp kendim çektim:)


Osmanlı İmparatorluğu"nun 700. kuruluş yıldönümü kutlama etkinliklerinin yapılacağı mekan olarak ilk kez düzenlenmeye başlanan bu araziye yapılan ilave tesislerle birlikte kültür ve sanat etkinliklerinin de yapılabileceği bir alan haline dönüştürüldü bu yer..

Unutulmaya yüz tutmuş Mimar Sinan eserleri restore edilerek hayata döndürülen ve 100 dönümlük alanda gerçekleşen Kültürpark projesi, en çok da içindeki yöre evleriyle dikkati çekiyor...

Büyükçekmecelilere ve İstanbullulara hizmet vermeyi amaçlayan, günlük geziler için fırsat kollayan hele de çoçuklu aileler için tatlı vakit geçirecekleri ideal bir gezi yeri olacaktır..

Ailece, çoluk çocuk nineleriniz ve dedelerinizle yaz kış gelebileceğiniz ve sıcacık sobalar etrafında eski günlerinizi hatırlayarak o yörelere ait evlerde sedirlerinize oturmuş sıcak gözlemelerin tadına vararak yöre kahvaltılarınızı ve yemeklerinizi afiyetle yiyebileceğiniz, inanıyorum ki unutamayacağınız ve hoşça vakit geçirebileceğiniz ve özellikle köy ortamını özleyenler için ideal bir dinlence yeri...

Kültürpark içinde çok amaçlı kullanılabilen 5000 kişilik Açık Hava Tiyatrosu ve Anadolu lezzetlerinin sunulduğu Yöre Evleri, tarihi eserleri ile çevreli, Büyükçekmece'li gençlere kültür ve sanat eğitimi sunulan Kültür Eğitim Merkezi'nin bulunduğu bir alan haline gelen Kültürpark, Temmuz'un ilk haftası yapılan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin de ana üssüdür..

Kültürpark'ta bulunan Yöre evleri, Anadolu'nun karakteristik mimari özelliğini taşıyan yörelere özgü evlerin sembolize edildiği minyatür evlerden oluşmaktadır.

Ve ayrıca yine o yörelere ait sizlerin seçiminize göre hazırlanan otantik lezzetler sizleri bekliyor..

Amasya evinden Ürgüp evine, Akşehir evinden Kıbrıs evine, Rumeli evinden Malatya evine, Mersin evinden, Aydın Konağı'na oradan da Diyarbakır evine, Tokat evinden Maraş evine, Rumeli evinden Safranbolu evine, Konya evinden Kastamonu evine, Trabzon evinden, Bolu evine derken efendim, otantik arzularınıza göre hizmet sunulurken geçmişin doğallığı ile birlikte mistik bir havanın sizi saracağını hissedeceksiniz...

Ayrıca lezzet ve keyfin bir arada olduğu, bir kez gelince bir daha da vazgeçemeyeceğiniz bir adres olacaktır, Büyükçekmece Kültürpark Yöre Evleri..

Canınız nostalji mi çekti, köy hayatını mı özlediniz, bu koca şehirde böyle bir mekan bulamamaktan mı yakınıyorsunuz?

İşte!
Burası tam bana göre diyebileceğiniz bir yer..
Özellikle!
Ben olduğum gibi, oturmak kalkmak yemek içmek ve hatta kendi kendime hizmet etmek istiyorum mu diyorsunuz?
Eee daha ne duyorsunuz?

Ayşe'ler, Fatma'lar, Ali'ler, Mehmet'ler, emmimler, dayımgiller, teyzeoğlumları, hepici çoktaann getmişler..

Sonacığıma bize köyde yer kalmamışıdi ki demiyesiğiz heee..

Kocamançekmece'me Kültürpark Yöre Evlerine özellikle benim sıkça misafir olduğum, Malatya ve Amasya evlerine konuk olmanızı ve Büyükçekmece gölü kenarındaki muhteşem eserlerinden biri olan Mimar Sinan'ın yapmış olduğu Kanuni Sultan Süleyman köprüsünün ihtişamı eşliğinde akşamları gün batımını oradan seyretmenin ayrıcalığını geliniz hepbirlikte yaşayalım... Selamımı söylerseniz çaylar (benden) şirketten. :)

Büyükçekmece'ye Ulaşım!


Büyükçekmece; TEM ve D-100 karayolu ile doğu da İstanbul şehir merkezine batıda Avrupa'ya bağlanmaktadır.

Atatürk Havalimanı'na 20 Km., Özel Hezarfen Havaalanına ise 10 Km. uzaklıktadır.

İstanbul şehir merkezi ile bağlantı; İETT otobüslerinin Yenibosna ve Bakırköy'e düzenli seferleri ile sağlanmaktadır.
Şehir Hatları Vapurları ve Deniz Otobüsleri (İDO); yaz sezonu boyunca Bostancı, Sirkeci, Bakırköy ve Avcılar'dan Büyükçekmece'ye tarifeli seferler düzenlenmektedir.

Değerli bilgilerinize!

KOCAMANÇEKMECE Kültür Park Yöre Evleri

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..