Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

İşte Ermeni gerçeği! (Arşiv Belgeleri ve ABD itirafı)

İşte Ermeni gerçeği! (Arşiv Belgeleri ve ABD itirafı)
 

İşte gerçek: Vahşice öldürülen 2 milyon Osmanlı'dan bir kesit... r.alıntı


Kıbrıs Barış Harekâtı'nı onaysız yapan Türkiye'yi cezalandırmak isteyen ABD ve NATO üyesi Batılı Devletler, Ermeni Meselesini başımıza sararak, yıllar yılı bulanık suda balık avladılar. 1974'ten beri bu konu karşımızda ve
biz savunmaya çekildikçe onlar çullandı. Bir arpa boyu ilerleyemedik. Anladıkları dilden konuşsak da, başta Fransa olmak üzere AB üyeleri arkalarında...

Haklı olmaktan kaynaklanan asil suskunluğumuz, sonunda bozuldu... Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü muhteşem bir iş yapmış... Aşağıdaki sitelere girince güzel tasnif edilmiş muazzam bir tarih hazinesi ile karşılaşacaksınız.

Bu konuda emeği geçen Yusuf Sarınay Hoca'ya tebrik ve saygılarla…

Arşiv’de Tehcirin nedenleri, titizlikle alınan önlemler, Enver Paşa'nın Brest-Litovsk' taki Talat Paşa'ya yolladığı, Brest-Litovsk anlaşmasıyla çekilmekte olan Rus ordusu ile Kafkasya'daki Ermeni ve Gürcü hareketlerine dair raporlarını, İngiliz ve Fransızlar hakkındaki dosyaları okuyun, müthiş bilgiler içeriyor...

Ne tesadüftür ki, bizim arşivler günışığına çıkınca, ABD’nde bizi müthiş rahatlatacak bir ses yükseldi:(Bu sesin, gerçeğin saptandığı 1981'de değil de 28 yıl sonra -Obama döneminde- yükselmesine dikkatinizi çekerim...)

ABD eski Başkanı Reagan'ın danışmanı Bruce Fein'den Takvim'e özel açıklama: “Beyaz Saray araştırma yaptı Ermeniler'in 2 milyon Müslüman Osmanlı'yı katlettiği ortaya çıktı. Ermeniler, kendi arşivlerini açmıyor, çünkü bu gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyor...”

ABD Başkanı Ronald Reagan'ın hukuk danışmanlığını yapan Bruce Fein, sözde Ermeni soykırımı iddialarını Takvim'e değerlendirdi. Ermeniler'in bu iddialarının son derece asılsız olduğunu belirten Fein, Reagan'ın başkan olduğu 1981'de bu konunun Beyaz Saray tarafından araştırıldığını ve iddiaların asılsız olduğunun belgelendiğini söyledi. İşte sözde Ermeni soykırımı konusunda Fein'in açıklamaları:

“Osmanlı İmparatorluğu'nun azınlıklara karşı "müthiş" sayılabilecek bir özen gösterdiği gerçeğini unutmamak gerekir. Azınlıklar, kendi dini özgürlüklerini ve hayatlarını son derece rahat bir şekilde sürdürdü.

Ermeni terör çeteleri I. Dünya Savaşı sırasında Fransa ve Rusya ile birlikte Osmanlılar'ı öldürdü. Bu rakamın 2 milyon civarında olduğu bir gerçek. Ermeni kayıplarının ise 500 bin civarında olduğu araştırmalarla kanıtlandı.

Burada asıl önemli konu, Ermeniler'in ihanetidir. Osmanlı da kendisini savundu.

Özellikle ABD'de yaşayan Ermeniler, soykırım yalanı ile büyük rant sağlıyor.

ABD yönetimi de büyük paralar döndüğü için Ermeniler'i karşısına almak istemiyor.

Ermeniler ısrarla kendi arşivlerini açmıyor. Çünkü yıllardır soykırım yalanı ile dönen rantı kaybetmek istemiyorlar. Arşivler açıldığı anda gerçek ortaya çıkacak…”

(Kaynak/Devamı:

takvim

“Büyük Felaket” söylemine bizim vatandaşları da katacak bu önemli belgeleri Dünya Kamuoyuna sunup, bundan böyle bu işi kurcalayanlarla ilişkiyi keseceğimizi duyurmalıyız... Başka yolu kalmadı bıktık 24 Nisan sendromundan...

Ermenilere ilişkin Devlet arşivlerini içeren linkleri; içerde, dışarıda bildiğiniz ne kadar Türk veya Türkçe bilen yabancı varsa göndermenizi rica eder, esenlikler dilerim.

'' Tarihini bilmeyen geleceğini algılayamaz.”

*Devlet Arşivleri ile ilgili iletiyi hazırlayan Sayın Teoman Bayer-Mesut ATES ile gönderen Sayın Ali Akdeniz’e teşekkür eder, çabalarının karşılığını görecekleri başarılar dilerim.

devletarsivleri

NOT: Arşivin ana başlıkları ve dosyalara doğrudan girmek isteyenler, aşağıdaki siteme başvurabilir.

......................................................

http://gununsitesi.milliyet.com.tr/Site/aytendirier.com?ver=40

 
Toplam blog
: 214
: 5488
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Emekli eğitimci, araştırmacı yazar, şairim. Ülkemin cennet ile cehennemi bir arada yaşadığı bir zama..