Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '08

 
Kategori
Felsefe
 

İtibar mı, Karakter Mİ?

İtibar mı,  Karakter Mİ?
 

Ağlarken, gülen gözler...


İtibar mı, yoksa karakter mi ?Diye bir soru sorulduğunda çoğumuz karakter cevabını verse de aslında en çok düşündüğümüz itibarımızdır. Bir bakıma itibarı, içinde yaşadığımız ortam, karakter ise inandığımız doğruları belirler.Yani itibar olduğumuz değil sandığımız şeydir. Aslında karakterimiz özümüzün dışına yansımasıdır.

İtibarımız bir resim tablosu, karakterimiz de onu yapan ressamdır. Karakter insanın içinden gelir, itibar ise dışından yaniitibar ve karakter maddiyet ve maneviyat kadar zıttır.İtibarımız çevreyle, karakterimiz prensiplerimizle şekilş alır. İtibar kimilerini zengin, kimilerini fakir yapar.Karakterse insanı mutlu ya da mutsuz yapar.İtibar çok yönlüdür, her çevreye göre değişir.Karakterimiz ise her çevrede yüreğimizdedir.

Aslında her insanın karakteri itibarından önce gelir.ancak çevremizi ve saygınlığımıızı kaybetme korkumuz buna mani olur.Ama insanın önce kendine saygı duyması gerekmez mi?Unutulmaması gerekir ki İtibar insanların mezar taşlarına kazıdıkları, karakter ise sonsuza kadar yaşamak için ardından bıraktıklarıdır...

 
Toplam blog
: 86
: 1295
Kayıt tarihi
: 25.07.07
 
 

Kdz Ereğli doğumluyum. Üç tane yaşam çiçeğim var. Ailemle birlikte yaşama dair ne varsa yaşamın bize..