Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '08

 
Kategori
Futbol
 

İtiraf ediyorum "Ters yüz oldum"

İtiraf ediyorum "Ters yüz oldum"
 

Bütün planlarımı Chelsea’nin Fenerbahçe’yi yeneceği varsayımı üzerinden yapmış ve şimdi okuyacağınız yazı taslağını hazırlamıştım. Fakat tam tersi oldu. İyi mi oldu? Yalan yok, hala kararsızım…

Ancak; Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren son on dakikada ki oyunu ve muhteşem iki golü için şapka çıkarılır. Tebrik etmek için benim açımdan zamana ihtiyaç var. Çünkü zamanında bizim başarılarımızı çoook karalamaya çalıştılar. O nedenle kırgınlıklar hatıralarda tazecik duruyor. Bakalım zaman neler gösterecek!

İşte o yazı…

“Adam gelmiş ‘Ağam Galatasaray UEFA’nın tozunu atıyor’ demiş, ağa ses çıkarmamış, adam yeniden gelmiş ‘Ağam Galatasaray UEFA’da finale kaldı’ demiş, ağa da yine ses yok. Adam bir kez daha gelmiş ‘Ağam Galatasaray UEFA kupasını aldı’ demiş, ağa bu kez ayağa kalkmış ‘koşun, Fener elden gidiyor’ demiş...

Peki, sonra?
Galatasaray’ın SÜPER kupa ve UEFA kupasını kazanması sonrasında? Kuş taşa çarptı! Yani onlara göre bu başarı tamamen tesadüftü. Şampiyonlar ligi kupasını alamadıktan sonra çokta abartılacak bir şey değildi…ba ba ba!

Bunu kimler mi demişti?
Başta kulüp başkanları olmak üzere gedikli Fenerbahçeli fanatik spor yazarları(!)…

Neler yapmışlardı?
…Biz Roma'da dayak yedikten sonra FB'liler Saraçoğlu stadında ''Roma Roma'' diye yeri göğü inletmişlerdi!

… Şampiyonlar liginde oynanan ve Barcelona’yı 2-1 yendiğimiz maçta Barcelona’ya ayrılan tirübünde “Barça+Fener=sevgiler” pankartını asmışlardı!

Kendilerini nasıl savunmuşlardı?
Memlekette fikir hürriyeti, takımlar arasında ezeli rekabet olduğu müddetçe herkes fikrini söyleyebilirmiş, bu da onların hakkıymış!

Başka ne yapmışlardı?
Galatasaray’ın kupaya uzanan en son maçına kadar, Galatasaray’ın rakiplerine methiyeler dizmiş, pankartlar açmış ve canı gönülden onları desteklemişlerdi…

Şimdi ne oldu?
“Keser döner sap döner” misali, gün geldi Fenerbahçe şampiyonlar liginde çeyrek finale kaldı.

Flaş, flaş, flaş….İstanbul'a gelen Chelseali futbolcuları Galatasaraylı taraftarlar karşıladı. Bu karşılamaya ise Fenerbahçe resmi sitesinden tepki geldi…ba ba ba!

Neymiş?
Kuş mu taşa çarptı, kanarya mı kayaya çarptı? Kendileri narin bir kuştur ona iyi bakın derim. Haa; birde onun kuş olduğunu unutup Aslan Kral muamelesi yapmayın vallahi aklı karışıyor! Çeyrek finalde Chelsea’ye yenilmek sizi üzmemiştir canım, ne de olsa çoook büyük takım o.

Gerçi biz çeyrekleri yarımları arkada bırakalı yıllar oldu ama ezeli rakiplerimizin bizi 10 yıl geriden izlemeleri de memnuniyet vericidir ayrıca…

“Rüzgar eken fırtına biçer” veya ”Ne atarsan aşına o çıkar kaşığına” türünden çok anlamlı mesajlar içeren sözlerimiz boşuna söylenmemiş olsa gerek. Bu tariflerin kime uyduğunu artık anlatmama gerek bile yok herhalde a dostlar.

…Eden bulur, zamanında yaptıysan sana da yapıldığında gücüne gitmeyecek. Herkes hür iradeye sahip olduğuna göre rakibinin rakibini desteklemesi kadar doğal ne olabilir ki? Bu konuyu kimse de Milli mesele yapmasın, bu sadece sportif bir rekabet olarak algılanmalıdır. Bunu da en iyi anlaması gerekenler siz FB’li lersiniz. Çünkü patenti size aittir.

Not: Bu ülkenin hayrına olacak her şeye katlandığımız gibi, umarım sportif faaliyetlerde de birbirimize katlanırız.

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..