Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

İttifak

İttifak
 

ittifak


Takımlar arasında sadece renk farkı, şampiyonluk sayısı farkı, kupa farkı yok aslında. Bunlar küçük ve değişken farklar. Fakat değişeyen fark karakter farkıdır. Benim Fenerbahçe' yi tutmamın ebebi de karakter farkıdır. Fenerbahç her zaman tek olan takımdır, kimseyle ittifak yapmamıştır. Zaten ittifak yapacak bir seveni de yoktur. 

Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor son yıllarda her başları sıkıştığında ittifak yapmaktadır. Fenerbahçe lehine yapılan her hakem hatasına üç takımın birden itiraz etmesi son yıllarda alışkanlık haline geldi. Aynı pankartla sahaya çıkan, resmi sitelerinden aynı açıklamaları yapan bu takımların yaptığı ittifakı kimse inkar edemez. 

Hiç bir Beşiktaş-Galatasaray-Trabzonspor maçından sonra büyük olaylar çıktığına şahit oldunuz mu? 

Aslaında bence bu hem karakter farkından hem de büyüklük farkından kaynaklanıyor. Hep en büyüklere karşı ittifak kurulur hep en büyükler en fazla konuşulur, eleştirilir. En çok Başbakanların, Cumhurbaşkanlarının eleştirilmesi gibi. 

Fenerbahçe şampiyonluklar kaybetsin ama bu karakterini asla kaybetmesin. En büyük dileğim bu. 

Bugünlerde herkes Eskişehirspor' un Bülent Uygun' dan dolayı Trabzonspor maçının zor geçtiğini söylüyor. Gaziantepspor maçı da Fenerbahçe için zor geçmişti Tolunay Kafkas' tan dolayı. Ama Fenerbahçe yendi. Hem de hakeme rağmen. İttifak yine işe yaradı ve Fenerbahe aleyhine hakem hataları arttı. Ama Fenerbahçe gerçek bir şampiyonluk kazanmak için bunları da aşmak zorunda. 

Gaziantepspor' un Trabzonspor' a karşı gerçekten bir direnç gösterip göstermeyeceğini çok merak ediyorum. Son zamanlarda bilerek yenileceği söylenen takımların 1-0 yenildiklerine şahit oluyoruz hep. Aslında bu bir kandırmaca. Hem yenilen takımın iyi oynadığı izlenimi veriyor hem de yenilip amacına ulaşıyor suçlanan takım. 

Fikstür aslında Fenerbahçe için inanılmaz kötüydü. Fenerbahçe her takımı amacından uzaklaştırıp hedefsiz motivasyonsuz hale getirip Trabzonspor maçına öyle çıkmalarını sağladı istemeyerek. Üstelik Fenerbahçe' ye yenilip gıcık mı oldun Fenerbahçe' ye, intikam mı almak istiyorsun, yenil Trabzonspor' a da işte sana en büyük intikam. Fenerbahçe maçında ceza alan sahası kapanan takımların Trabzonspor maçına taraftarsız, cezalı oyuncularından yoksun çıkmaları da cabası. 

Geçenlerde Arda gönlünün Trabzonspor şampiyonluğundan yana olduğunu söyledi. Acaba Galatasaraylı futbolcular Trabzonspor maçına hangi duygularla çıktı. 

Fenerbahçe şampiyon olursa bence herkes şapka çıkarmalı. 

Sizce Fenerbahçe mi şampiyon olsun istersiniz yoksa Trabzonspor mu sorusuna Fenerbahçe yantını verecek bir takım var mı ligde? O zaman saygı duyun. Bizim şampiyonluklarımız gerçektir. 

 
Toplam blog
: 56
: 1482
Kayıt tarihi
: 18.11.08
 
 

Doktorum. Tıpla ilgilendiğim kadar sporla da ilgileniyorum diyebilirim. Yazılarımı beğeneceğinizi..