Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

İki puan sahada kaldı... Galatasaray 1-1 Kayserispor

İki puan sahada kaldı... Galatasaray 1-1 Kayserispor
 

Takım, birlik ve beraberlik mesajı verdi...


Galatasaray, geçen hafta kazandığı Manisaspor maçından sonra, iyi futbolun da etkisiyle moralliydi. Kayserispor ise üst üste kaybedilen puanlar sebebiyle oldukça moralsizdi. İki takım için de prestij maçı denilebilirdi. Kayserispor, maçı kazanarak morallenmek, Galatasaray ise bir seri yakalamak hedefindeydi.

Galatasaray, maça çok hızlı başladı. Daha ikinci dakikada, belki de hiçbir Galatasaraylının ve hiçbir futbolseverin düşünemeyeceği bir şey oldu. Sabri atağı başlattı, Stancu topu indirdi vurdu ama başaramadı golü atmayı, ikinci pozisyonda Gökhan'a bıraktı, Gökhan da golü attı. Bu dakikadan sonra da spikerin deyimiyle "İstanbul'un sarı kırmızılıları" atak oynamaya devam etti ve preslerle "Kayseri'nin sarı kırmızılılarını" zorladı. İlk yarı Galatasaray adına iyiydi fakat bir türlü ikinci gol gelmedi, gelemeyince de maçı beraberlikle bitirdiler.

İkinci yarı da Galatasaray atak oynamaya devam etti, normalde 60-70'ten sonra kopan oyun, bu sefer 80'den sonra yorgunluğun baş göstermesiyle koptu. Top kayıpları fazlalaştı Galatasaray adına. Fakat benim dikkat çekmek istediğim bazı isimler var... Insua, defansif anlamda olsun, ofansif anlamda olsun çok güçlüydü ve takımına büyük katkı sağladı. Arda, çalımları olsun, pasları olsun takıma pozitif katkı sağladı. Mustafa Sarp dahil olmak üzere, bugün takım iyi bir görünüm sergiledi. Sahadan bir puanla ayrılsalar bile iyi yolda olduklarını gösterdiler.

Kayserispor'da ismimi en çok Hasan Ali ve Gökhan isimleri çekti. Hasan Ali dirençli olan Kayserispor'un en çok direnen ismiydi. Gökhan ise, takımı sırtlayandı adeta. İkisinin de çok kritik müdaheleleri vardı. Bununla beraber, Kayserispor ileri fazla çıkamasa da pozisyonlar bulmayı başardı. Kendi kalesinde birçok pozisyon görmesine rağmen savunma direnci bence kötü değildi, takdir edilebilir düzeydeydi. Sonuçta bir puanı da almayı başardılar.

İki takımı da tebrik ediyorum, güzel bir maçtı, "Bir an önce bitse" dediğim bir maç değildi. Böyle bir maç izlettiği için iki takıma da teşekkür ediyorum fakat yine de, sahada iki puanı bırakan takımın, üstün mücadelesiyle Galatasaray olduğunu düşünüyorum...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..