Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

İzmir bugün çok güzeldi

İzmir bugün çok güzeldi
 

CHP Genel başkanı Baykal da, DSP Genel başkanı Sezer de, İzmir’de Gündoğdu meydanındaymış, ben görmedim kalabalıktan. Ama bir araya gelmemişler. Ümit etmiştim ümitsizce. Elele tutuşup “Biz birlikteyiz, bunu size müjdelemek için buradayız” demelerini. Milyonlarca insanın karşısına çıkıp, onların coşkusunu, heyecanını paylaşmalarını, birlikte şöyle bir el sallamalarını kalabalığa, ümit etmiştim ümitsizce. Olmadı.

Şu anda adı sanı duyulmamış bir kişi, herhangi bir kişi, CHP'nin genel başkanı olsa ve insanlara sadece, “Ben sizin beklediğiniz kişiyim, gelin birlikte demokratik, laik, tam bağımsız, hukukun üstünlüğüne inanan, sosyal devletin devamı için mücadele edelim” dese, başka bir şey yapmasına gerek yok, sadece böyle seslense milyonlara, CHP tek başına iktidar olur.

Tutunacak bir dal arıyoruz. Milyonlarca insan Deniz Baykal’ı yıllardan beri iyi tanımasına rağmen sadece laik demokratik cumhuriyetin birinci öncelik taşıdığını düşünerek kredi veriyor Deniz Baykal’a.

CHP Atatürk’ün partisidir. Onun çatısı altına sığınmaktan daha doğal ne olabilir, seçimini laik demokratik cumhuriyetten yana koyanlar için. “Birleşin” diyor insanlar. “Birleşin, oyumuz size” olsun. “İçinde Baykal olsa bile oyumuz size”.

Bu tarihi bir fırsattır. Bu bir çığlıktır. Bu çığlığı duydukları yok şimdilik.

Bu çığlığı duymayanlar tarih önünde vebal altında kalırlar.

Bayram çocukları gibi hazırlandım Cumhuriyete bağlılık mitingine. Kırmızı beyaz tişörtlerimizi giydik karı koca. Bayraklarımızı aldık, düştük yola.

Aslında gittiğimiz miting falan değil. Cumhuriyet şenliği. Aynı duyguları paylaşan insanların coşkulu beraberliği. Bir ulusun ortak değerlerine sahip çıkışının resmi.

Ortak değerlerimiz; cumhuriyet, laiklik, demokrasi, hukukun üstünlüğü, sosyal adalet, ulusal bağımsızlık.

Milyonlarca insan bu ortak değerlerin üstün kılınacağı bir iktidar özlemi içerisinde bir araya geliyor. İstiyor, tepki veriyor. Bir zamanlar ışıkları yakıp söndürmüştü. Artık meydanlara indi. Daha ne yapması gerekiyor?

İzmir bugün kırmızıydı, maviydi, beyazdı.

Gururluydu, umutluydu, kararlıydı, coşkuluydu.

İzmir bugün çok güzeldi.

Bu güzel resmi yorumlayacak bir yorumcu aranıyor.

Resim:Milliyet com.tr

 
Toplam blog
: 156
: 2800
Kayıt tarihi
: 03.04.07
 
 

SÖZ UÇAR, YAZI KALIR. 9 Eylül Ünv. İşletme mezunu, 9 Eylül Ünv.Sosyal Bil. Ens.Sağlık Kurumla..