Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Jabulani'yi Japonlar Mı Yaptı?

Jabulani'yi Japonlar Mı Yaptı?
 

Japonya’nın 2002’deki gruptan çıkması dışında dünya futbolunda hatırı sayılır bir başarısı yoktu, ta ki dün aynı başarıyı bir kez daha gösterinceye kadar.

Samurayları maçın ilk yarısında iki farklı öne geçiren serbest vuruş gollerinde elbette ki kalecilerin korkulu rüyası Jabulani’nin de payı vardı. Her ne kadar Honda ve Endo’nun bu gollerdeki vuruşları mükemmel olsa da topun ilk goldeki süzülüşü ve ikinci goldeki kavisi adeta Jabulani’nin Japon teknolojisinden çıkmış elektronik bir futbol topu olduğunu düşünmemizi sağladı.

İşin mizah yanı bir tarafa, imparatorluk kültürüne sahip Japonlara dün Danimarka karşısında maçı kazandıran ve kendilerini bir üst tura taşıyan en büyük özellik sahip oldukları disiplin ve kazanma arzusuydu.

Kadrosunda bir iki isim dışında önemli bir futbolcu bulundurmasa da Japonya, özellikle bu şampiyonada yıldız futbolculara sahip olmasına karın hiçbir varlık gösteremeyen Fransa veya İtalya’nın aksine, sahip olduğu inanç ve yardımlaşmayla çoğu kimsenin beklemediği bir başarıya imza attı.

Japonların başarısının en önemli göstergelerinden biri de Danimarka gibi önemli bir futbol ülkesini saf dışı bırakmalarıdır. Kadro olarak Japonya’dan oldukça üstün olan Avrupa ekibinin dün akşam sahadan mağlup olarak ayrılmasının en önemli nedeni kazanmayı rakipleri kadar istememeleriydi.

Japonya bundan sonra ne kadar ileri gider bilinmez ama samurayların “savaşçı takım” sıfatını çoktan kazandıklarını rahatlıkla söylemek mümkün.

Bu arada Jabulani gerçekten de uzak doğuda Çin’de üretiliyor; ham maddeleri Tayvan ve Hindistan’dan alınarak.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..