Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '12

 
Kategori
Astroloji
 

Jüpiter İkizler Burcu'nda...

Jüpiter İkizler Burcu'nda...
 

Jüpiter'in Astrolojik Sembolü


Merhabalar,

Haziran 2011 başlarından bugünlere kadar olan bir astrolojik devrin, Jüpiter Boğa burcunda devrinin kapanmasına sayılı günler kalmışken 11 Haziran 2012 Pazartesi akşam saatlerinde başlayacak ve 26 Haziran 2013 Salı'nın ilk saatlerine kadar sürecek Jüpiter İkizler burcunda devrine dair yazımı sizlere sunuyorum.

İkizler Burcu genel olarak hangi özelliklere sahip, Jüpiter gezegeni astrolojide genel olarak neleri ifade ediyor bunları anlatacağım. Akabinde bu bir yıllık sürecin öne çıkan olası durumlarını ve oniki burçla bağlantısını aktaracağım...

Hadi başlayalım mı?...


İKİZLER BURCU (21 Mayıs – 21 Haziran)

İkizler, Zodyak'ta insan figürlü, hava grubu, değişken çift burçların ilki olan Merkür yönetiminde bir burçtur.

İkizler'in en önde gelen özellikleri yoğun merakları ve konuşmaktan - kelimelerden aldıkları keyiftir. Kelime oyunları, laf ebelikleri İkizler burcunun uzmanlık alanıdır diyebiliriz.

Neşeli, akılcı, esprili (özellikle laf oyunlarını kullanarak), zeki, konuşkan, sosyal, aktif, özgürlüğü seven, konuları ciddiye almaktan yana olmayan, duygusal olmaktan uzak, hayatın külfetleri ile değil de eğlenceli-akılcı-sosyal taraflarıyla ilgilenmeyi tercih eden, ilgilendiği konularla ilgili maymun iştahlı diyebileceğimiz, öğrenmeyi ve öğretmeyi (daha doğrusu öğrendiklerini diğerlerine anlatmayı) seven bir burçtur.

Öğretmenler (özellikle edebiyat ve yabancı dil öğretmenleri), araştırmacı gazeteciler, sunucular, spikerler, magazin muhabirleri, call center, taklit sanatçıları (özellikle ses taklidi yapanlar), spekülatörler, dedektifler, kuryeler, kargo şirketleri, pazarlamacılar, el çabukluğu gerektiren işler, dil okulları, tercümanlar, yazarlar, editörler, elçiler İkizler Burcu ile bağlantılı meslek sahipleridir.


JÜPİTER

Simgesi: Dışa dönük bir yarım daire ile onun ucuna bağlı bir artı işaretinden meydana gelmiştir. İlk sembol sezgileri, ruhu, ruhsal gelişimi anlatırken artı işareti aktif ve pasif bileşimiyle maddeyi, formu anlatır. Yani ruhun ve maddenin (kişinin bedeni ve ruhuyla) tam ve bütün olacak şekilde buluşmasını ifade eder.

Yönettiği Burçlar: Yay (Asli yönetici), Balık (İkincil Yönetici)

Taşları: Sarı Safir, Topaz, Amber, Sitrin ve sarı renkli taşlar.

Mitolojik Karşılığı: Zeus

Jüpiter genel olarak kişinin içindeki iyimserlik gücünün, yüksek öğrenim meyilinin, seyahat merakının, şans kapasitesinin göstergesidir.

Kaşifler, gezginler, rehberler, din adamları, akademisyenler, editörler, uluslar arası konular, yurt dışı bağlantılar, hukuki konular Jüpiter ile bağlantılıdır.

Ayrıca son dönemlerde pek revaçta olan enerji çalışmalarıyla kendini iyileştirme yöntemleri, yoga ve meditatif çalışmalar da Jüpiter etkisindeki faaliyetlerdendir.

Jüpiter genel yorumlarda en çok “büyük şans” niteliğiyle kullanılır. Bu pek de bütüncül bir yaklaşım değildir. Jüpiter'in burçlarında olduğunu öğrenip her konuda çok şanslı olmayı bekleyip, büyük terslikler yaşayan insanlarla da karşılaştım, Jüpiter bağlantılı şanslı bir devri fazla gerçekçi karşılayıp önemli bir fırsatı tepenle de. Jüpiter etkilediği burcun, evin konularını ve etkileşime girdiği gezegenlerin niteliklerini büyütür. Bu niteliğiyle büyük şans, büyük mutluluk, büyük başarı ya da çok iyi bir terfiyi, çok iyi bir yüksek öğrenim başarısını v.b. anlatabileceği gibi büyük bir hayal kırıklığını, büyük bir iflası, eğitim hayatındaki sekteyi v.b. de anlatabilir. Bu genel etkilerden ziyade sizin bireysel haritanızla yorumlanabilecek bir durumdur. Bu nedenle her zaman söylediğim gibi, özellikle astrolojik haritanızı bilmiyorsanız, her astrolojik döneme uçlara meyletmeden dengeli yaklaşmak en güzelidir.

Dönemin yorumlarına geçmeden önce şunu belirteyim, Jüpiter İkizler Burcu devri sadece Jüpiter'in burç değişimini içermiyor. Jüpiter Koç Burcu devrinde Uranüs Koç burcuna geçti, Jüpiter Boğa Burcu devrinin ortasında Neptün Balık Burcu'na geçti, şimdi de Jüpiter İkizler Burcu devrinde Zodyak'ın belkide en esaslı gezegeni Satürn, Ekim 2012'de Akrep burcuna geçecek.Yani nicedir yaşadığımız hiçbir durum sadece iyi ya da kötü, sadece olumlu ya da olumsuz değil. Artık böyle kati çizgiler yok. Bu yazıdaki burç yorumlarını da genel olarak sadece Jüpiter'in İkizler Burcu konumunu temel alarak yazdım. Ama hayat bir bütün ve hiçbir noktaya takılıp kalmamamızı önerdiğim süreçlerdeyiz.Çünkü artık gezegen konumları gerçekten buna uygun değil. Şans ve şanssızlık, olumlu ve olumsuz, iyi ve kötü peşi sıra dönemlerle yaşanabileceği gibi eş zamanlı da gelebilir. Kimi olumlu/olumsuz durumlara ön hazırlık yapalım ama hayatı akışa bırakıp, akışta kalmak belki de toplumsal değil ama kişisel hayatımızda hepimiz için en uygun formül olabilir.


Jüpiter İkizler Burcu'nda devrinin genel etkileri:

Jüpiter İkizler Burcu'nda devrinde hiçbir şey gizli kalamaz desem yeridir. Özellikle de iletişimle ilgili konularda, belgelerde, sırlarda, iletişim araçlarında v.b. Muhakkak o bilgileri taşıyacak/aktaracak birileri olur. Hem bu nitelik hem de ilerleyen aylarda Satürn'ün Akrep Burcu'na geçişi devletlere, liderlere, bankalara, büyük şirketlere ve onlara bağlı konulara dair pek çok gizli bilginin özellikle teknoloji-internet vesilesiyle çalındığının, ifşa edildiğinin haberleriyle karşılaşma ihtimalimiz çok yüksek..

Jüpiter İkizler devrinde konulara kısa vadeli, hızlı ve menfaatçi yaklaşma eğilimi de artabilecek yapılardan. Bundan dolayı güven gerektiren konular söz konusu olduğunda (mali nitelikli işlemler, kimlik bilgilerini verme, ortada hiç kimse yokken bir anda kendini evliliğin ya da büyük bir ortaklığın eşiğinde bulma v.b.) dolandırıcılık, sahtecilik, sahte evrak, yalan sözler-vaadler v.b. ihtimalleri göz önünde bulundurmanız ve temkinli yaklaşmanız, önünü- arkasını doğru değerlendirmeniz yararınıza olabilir.

Bu devir aynı zamanda bilgiyi, çok hızlı bir şekilde ama mantık süzgecinden geçirmeden, içerik değerlendirmesini tam yapmadan aktarmak-onaylamak, kendi menfaatine kullanmak, verilerle hızlı ama kısa ömürlü çözüm üretmek yöneliminden ötürü etrafta bir konuyla ilgili pek çok lafın, belgenin, kararın olabileceği ama bunların da doğruluğunu, mantık bütünlüğünü, vade gereksinimini v.b. hesaba katarak değerlendirmenizin yararınıza olacağı bir devirdir.

İletişim konularında dalgalı süreçler yaşamak, iletişim araçlarından (telefon, mail v.b.) kaynaklanan streslere ya da keyifli etkilere maruz kalmak mümkün. Yine bu dönemde sosyal ağlarla ilgili konular gündemde olabilir.

Seller, su basması, denizler, havuzlar, barajlar, sulak alanlar v.b. su ile ilgili konular özellikle Haziran ayında gündeme gelebilir. Öte yandan boğulma potansiyeli olan koşullara ve bu potansiyele sahip olanların korunmasına itina etmeniz yararınıza olacaktır.

Başlangıç dönemi, yani Haziran ayı Jüpiter'in keyfini değil de temkinli yaklaşılması gereken yönünü sergileyeceği bir zaman. Bu yönde, genel çerçevede bazı konular ardı ardına gelebilir.

17-20 Temmuz 2012 arası Arap Baharı sürecini hatırlacak olaylar gündeme gelebilir. Aynı devir ülkemiz için de pek de keyifli koşullar içermiyor.

Jüpiter İkizler'deyken Suriye kesinlikle gündemde olacak. Özellikle 15 ve 16 Eylül 2012 dönemi öncesi ve sonrasındaki birkaç günün olaylarıyla ve Mayıs-Haziran 2013 dönemiyle.

20 Aralık 2012 ise kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir gün.

 

Gelelim Jüpiter İkizler Burcu'nda devrinin burçlara etkilerine:

Başak, Yay ve Balıklar için doğum haritalarına bağlı olmakla birlikte stresli etkilerin yoğunlukta yaşanabileceği bir süreç söz konusu. Keyifli Jüpiter etkisi ise burçları Aslan ve Kova olanlar için akışkan. Terazi ve Koçlar ikincil derecede Jüpiter'in destekleyici etkilerine nail olabileceklerden.

Koç ve Yükselen Koç Burçları: Sözlerine ve yazdıklarına özen göstermeleri gerekiyor. İletişim hayatları, kısa seyahatler, yakın akrabalar, enerji ve kişisel gelişim konularında kitaplar okumaya başlamak, bu konuda yakın çevrelerindeki bir seminere ya da kuruluşa katılmak konularında yoğun bir bir yıl onları bekliyor. Kitap yazmak isteyen ya da yabancı dil öğrenmek isteyen Koçlar için verimli bir yıl. Öte yandan atama bekleyen yükselen Koç öğretmenler bu bir yılda şanslı etkiler altında olabilirler.

Boğa ve Yükselen Boğa Burçları: Bedensel konularda, özgüven konusunda, maddi konularda (özellikle de banka, ortağın-eşin parası, miras, vergi kaynaklı olanlarda), hayatlarındaki eğlence-neşe konularında yoğun bir yıl onları bekliyor.

İkizler ve Yükselen İkizler Burçları: Geçtiğimiz bir yılda özellikle diğerlerine bağlı konulara pek müdahil olamadılar ve bu onları biraz huzursuz etti. Şimdi o bir yılda fark etmediklerini fark etme, pek müdahil olamadıkları, onları huzursuz eden konuları kendi insiyatiflerine alma devirleri geldi. Hayatlarının, aile yapılarının gelişme sürecine giriyorlar. Genel olarak evlilik ve bayanlar için hamilelelik potansiyelinin çok yüksek olduğu bir yıldan bahsedebiliriz İkizler için. Özellikle evlilik konusunda ortalama bir yıldır gizliden gizliye planladıkları, pek kimseyle paylaşmayıp kendilerine sakladıkları konuların artık gün yüzüne çıkma vaktini gösteriyor Jüpiter İkizler burcu devri. Kariyer hayatları içinse yeni girişimlerin temellerinin atılma şansının olduğu bir yıl bu devir. Ortaklı çalışmaları olan İkizler burçları ise son bir yılda ortaklarıyla sorunlar yaşamış ve bunu idare edip ortaklığı sürdürmeye çalışmış olabilirler ama artık bu devir bitiyor. Bir süredir idare edilen konular artık açıkça ortaya konacak ve hikaye biraz değişecek. (Genelde İkizler'in kilo sorunu olmaz ama) Kilo alma potansiyelleri var Jüpiter kendi burçlarındayken. Yurt dışı seyahatler de yine gündemde olabilecek konulardan. Diğerlerini etkileme güçlerinin yüksek olacağı bir yıldan da bahsediyorum haberiniz olsun...

Yengeç ve Yükselen Yengeç Burçları: Kitaplar ve konuşmalar sizi biraz fazla etkileyebilir bu süreçte. Belki Jüpiter Boğa devrinde yeterince sosyal faaliyet içinde bulundunuz ve şimdi biraz dinlenme vakti diyebilirsiniz. Bir kitap yazma çalışmasına başlayıp iki kitap çıkartacak yazı yazabilirsiniz. Sağlığınıza biraz daha özenli yaklaşmanız ve hatta önümüzdeki bir yılda rutin bir kontrolden geçmeniz yararınıza olabilir.

Aslan ve Yükselen Aslan Burçları: Aslanlar sonunda özledikleri sosyal hayata kavuşabilirler. Yol açın Aslanlar sahneye, eğlence hayatına, aşka dönüyor... Yeni arkadaşlıklar başlayabilir. Spora başlayabilirler. Organizasyonlarda aniden karşılarına büyük bir (hatta birden fazla) aşk fırsat(lar)ı çıkabilir. Uzun lafın kısası bütün bir yıl olmasa da genelde Aslanlar'ın tadını çıkartmaları gereken bir dönem Jüpiter İkizler Burcu dönemi...

Başak ve Yükselen Başak Burçları: Hayatlarında pek çok konunun yoğunlaşma dönemine giriyorlar. Bu devirde olanlar sizi (özellikle yükselen burcu Başak olanları) kökten etkileme potansiyeline sahip. Spekülasyonlara gebe bir süreç de söz konusu. Özellikle yükselen Başaklar, Jüpiter İkizler devrini dengede geçirmesi gereken burçlardan...

Terazi ve Yükselen Terazi Burçları: Teraziler için geçtiğimiz süreç pek de keyifli etkilerle dolu değildi. Artık biraz olsun rahatlama devrine girebileceklerini söyleyebilirim. Belki yurt dışı seyahatleri, yurt dışında bir üniversiteye ya da dil okuluna gitme, sınavda iki bölüm/okul birden kazanıp belki biraz kararsız kalma, bir dava söz konusuysa olumlu bir gelişme potansiyeli, ufuklarını geliştirebilecekleri, yeniliklere yönelebilecekleri, aşkla -özellikle seyahatlerde ve seminerlerde- karşılaşabilecekleri bir yıl sizi bekliyor.

Akrep ve Yükselen Akrep Burçları: Kredi alma, kredi kartı harcamalarında artış, vergi ödemeleri, eşin, ortağın maddi durumunun değişmesinin sizin maddi durumunuza etkisi, miras bu dönemki konu başlıklarını oluşturuyor. Ama bu bir yılda sizi etkileyecek esas konu Ekim 2012'de Satürn'ün Akrep Burcuna geçişi olacak.

Yay ve Yükselen Yay Burçları: Geçtiğimiz bir yılda son derece ağırbaşlı ve sağlam adımlar atmayı tercih eden, istikrarlı ve biraz garantici bir yapı sergilediniz. Özellikle iş hayatınıza, günlük hayatınıza, sağlığınızla ilgili konulara, belki güzellik, estetik, moda, kozmetik, dekorasyon gibi konulara yoğunlaştınız. Şimdi ise şanslı, destekleyici etkiler söz konusu olsa da kendinizi dengede tutmanız yararlı olacak.Çünkü Jüpiter'in burç değiştirmesi demek sizin de karakter değiştirmeniz demek. Yani Boğa yapısını sergilemenizin sona erdiği ve İkizler yapısını sergilemeye başlayacağınız bir döneme giriyorsunuz. Zaman zaman stresli dönemler söz konusu. Ancak yine de önümüzdeki bir yılda zaman zaman 2011-2012 Haziran dönemin hasatını alabilirsiniz. Bu sene muhatap olacağınız insan sayısında büyük bir artış söz konusu ki bunların içinde yabancılar önemli yer tutuyor. Bunun yanı sıra nişanlı olan Yaylar için bu yıl evlilik söz konusu diyebileceğim gibi bekar olan Yaylar içinse aşk ve evlilik fırsatlarının kesinlikle söz konusu olduğu bir yıl var önünüzde diyebilirim.

Oğlak ve Yükselen Oğlak Burçları: İş hayatlarının, günlük hayatlarının yoğunlaşacağı, hatta yeni bir iş koluna daha girebilecekleri bir yıl söz konusu. Bunun yanı sıra Yengeçler gibi Oğlakların da bu bir yılda rutin bir sağlık kontrolünden geçmelerinde yarar olacaktır. Ama Oğlaklar için Jüpiter İkizler devri etkilerinden ziyade yönetici gezegenleri Satürn'ün Ekim ayında Terazi burcundan Akrep burcuna geçişi çok daha etkili ve önemli olacak.

Kova ve Yükselen Kova Burçları: Spor, çocuklar, eğlence hayatı, aşk, şans ile ilgili konular bu bir yılda esas olarak özellikle yükselen burcu Kova olanlardan yana. Borsa gibi ri Hem de bir değil iki koldan birden diyebilirim. Jüpiter İkizler Burcu devrinin tadına doyması gereken burçlardan biri yükselen Kova burcu, haberiniz olsun!

Balık ve Yükselen Balık Burçları: Balıklar zaten Neptün'ün Balık Burcu'na geçişiyle birlikte değiştiler, değişiyorlar. Jüpiter İkizler burcuna geçtiğinde Balıklar başlangıçta biraz zorlanabilirler. İyi niyetli yaklaşımlarına biraz daha dikkat etmeleri gereken bir başlangıç söz konusu. Bunun yanı sıra ailede bir genişleme, ev taşıma, emlak alma gibi etkiler söz konusu.. Jüpiter İkizler burcu devrinde özellikle Balık burçlarının dengede kalmaya özen göstermeleri, her türlü abartıdan uzak durmaları lehlerine olacaktır.

"İnsanları koşullar belirlemez, koşulları insanlar belirler." Benjamin Disraeli'nin sözünü aklınızın bir köşesinde tutarak biricikliğinizin, yeganeliğinizin idrakiyle hayatı değerlendirmeniz dileğiyle...

Sevgilerimle...

Melissa.

 


 

 
Toplam blog
: 19
: 8119
Kayıt tarihi
: 02.12.11
 
 

Selam sana ey yolcu,   İnternette hiçbir sitede günlük, haftalık, aylık yorumlar yazmayan..