Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '16

 
Kategori
Astroloji
 

Jüpiter retrosu sonbuluyor

Jüpiter retrosu sonbuluyor
 

10 Mayıs Salı günü ileri hareketine başlayacak olan Jüpiter'in Başak burcundaki retro süresince, inançsal, fikirsel, düşüncesel olarak içe yönelmiş, genişlemeye yönelik aktifliğini kaybetmiş olan bakış açımız, yeniden aktif hale gelecektir.
 
Jüpiter Başak burcunda iken artan mükemmelliyetçiliğimiz ile varolan kişisel özelliklerimizde abartıya kaçabilir; her  şeyi bir sistem ve metoda oturtma arzusu, sınırlarını aşan bir denetim isteği ve endişeli, gelecek kaygısı taşıyan, elindekilerin kıymetinin farkında olamayan, gerçekçi olmak adına yüzeysel olmaktan öteye geçemeyebilen ruh halleri içerisine girebiliriz.
 
Gelişmiş bir farkındalık ile baktığımızda Başak burcundaki Jüpiterin etkilerini yapıcı olarak kullanabilmemiz mümkün. Jüpiterin bu burçta arttıracağı analitik zeka, detayları iyi görebilme, çalışma ve öğrenme kapasitesinde artış, disipline olabilen düşünceler ve gerçekçi fikirler olumlu gelişme sağlayacak etkenler olarak kullanılabilinir.
 
11 Ağustos 2015'den beri ülkemiz haritası 3.ve 4. evleri üzerinde transfer yapan Jüpiter her türlü haberleşme, medya, iletişim kanalları üzerinde ve gençlere yönelik eğitim, öğretim konularında etkili olmakta, retro süresincede bu konular üzerinde etkisini gösteren Jüpiter, 26 Haziran 2016 itibari ile tekrar ülkemiz haritasının 4. evinden transfer etmeye başlayacak. 
Bu durum yönetici ve iktidar konumuna karşı konumda olan kişilerin, muhalafet partilerinin genişleme ve büyüme arzusu içinde olduklarını ve bu yönde imkanlar bulmuş olacaklarını göstermekte fakat bu yönde imkanlar taşınmış olsada Jüpiterin açıları ile değerlendirdiğimizde ve (yerleştiği burçta (Başak) zararda oluşu) muhalefetin arzu ettiği genişlemeyi ya da başarıyı bu dönem elde edememe ihtimalini düşündürmekte.
Jüpiterin 4. evden geçişi yeraltı kaynaklarına ve toprağın kıymetlenmesine yöneliş, kaynaklardan artan fayda ve tarımsal anlamda elde edilecek ürünlerde yaşanacak bolluk ve bereketi gösterebilmekte.
 
Sevgi içeren olumlu enerjiler var.
 
Retro'dan çıkan Jüpiter, 11 Mayıs günü 13 derece Boğa burcundaki Venüs ile kesinleşmiş üçgen açı içerisinde olacak. Bu durum, yeni ilişkileri, sorunsuz yürüyen ilişkileri, beraberliklere yönelmeyi ve (kişisel harita vaad ediyor ise) birlikteliklerde kalıcı adımlar atılacak olabileceğini gösteren bir durum. Neptün'ün de destekleyici açısı sevgi alışverişini kolaylaştıran, öne çıkartan etkiler vermekte.
 
11 Ağustos 2015'de Başak burcunda yolculuğuna başlayan Jüpiter, 9 Ocak 2016 'dan bu yana 4 aydır içinde bulunduğu retro durumundan, 8 Mayıs Pazar günü retro sonu durağan haline gelişi ve yine bu burçta 10 Mayıs Salı günü ileri hareketine başlayışı ile devam edecek. Jüpiter bir burçta sürdürdüğü ortalama 1 yıllık yolculuğunu Başak burcundan 9 Eylül 2016'da Terazi burcuna geçişi ile tamamlamış olacak.
 
Dilâra Başar Efeoğlu
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..