Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

K.D.Ç. Karabük 2-1 Galatasaray!

K.D.Ç. Karabük 2-1 Galatasaray!
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Kardemir Demir Çelik Karabükspor, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti. Galatasaray aslında tarihi bir farktan kurtuldu. 

Sahaya 5'te 5 yapmak için çıkan Galatasaray, 40. saniyede Karabük lehine verilen penaltıyla şok oldu. Cernat penaltıyı gole çevirdi ve durum 1-0 oldu. 12. dakikada Hakan Özmert durumu 2-0'a taşıdı. Galatasaray'ın tek golünü 75. dakikada Barış kaydetti. 

Aslında bu maçın ardından Galatasaray'ı acımasızca eleştirmek çok doğru olmaz. Tüm olumsuzlukların üst üste gelmiş olması bu mağlubiyetin sebepleri arasında ilk sırayı alır. 

Milan Baros geçtiğimiz hafta oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sakatlanmıştı ve bu maçta yoktu. Arda 3 maçtır kadroda yok ve hâlâ iyileşmiş değil. Elano'dan vazgeçildi. Servet kadroya alınmadı. Zemin kötüydü. Bahaneler çoğaltılabilir. 

Bu olumsuzlukların bir kısmı kaçınılmaz olsa da, Rijkaard eliyle yaratılan bir kaç olumsuzluk da yok değil. Mesela; Emenike gibi fizik açıdan güçlü bir forvetin olduğu bir maçta Servet'in mutlaka sahada olması lazımdı. Sebebi o veya bu, her neyse... Sonuç olarak savunma hattının rakibe bu kadar gol pozisyonu vermesinin başlıca nedeni bu. 

Cernat'ın tekniği de muhteşemdi. Ancak teknik açıdan bakıldığında Galatasaray savunmasında Neill dışında tekniği kuvvetli bir oyuncu şu anda yok. 

Öyle ya da böyle Galatasaray 2-1 mağlup oldu. Milli maçlar nedeniyle lige 1 hafta ara verilecek. Bu aranın ardında sakatlıklar iyileştiği takdirde Galatasaray'ın dönüşü muhteşem olmalı. 

Not: Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'a babasının vefatından dolayı başsağlığı diliyorum. 

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..