Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kâğıt parada dâhiyane reklam önerisi

Kâğıt parada dâhiyane reklam önerisi
 

Tarafımdan, konu ile ilgili olarak, amatörce çizilmiş, temsili resim.


Son zamanlarda, “kâğıt parada barkod önerisi”, “her şey dâhil yerine turizm lirası”, “kredi kartında imdat kolu” gibi ekonomik konularda yaptığı önerilerle dikkat çeken H. Ertuğrul Şahin, yine dâhiyane bir öneri ile dikkatleri çok fazla çekecek gibi görünüyor: Kâğıt parada reklam önerisi. 

Öneri çok kolay uygulanabilecek ve getirisi ile de vatandaşa katkı sağlayacak. Sistem, internet ortamında açılacak bir web sayfası ve oluşturulacak veri tabanı ile işler hale gelecek. Reklam veren firmalar, tedavülde olan veya tedavüle çıkacak paraların seri numaralarını, belirli bir ödeme yaparak kendi reklam yayınları için rezerve edecekler. 

“Önerim uygun bulunursa, gerekli düzenlemeler Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası tarafından yapılabilir” diyen H. Ertuğrul Şahin, sistemin işleyişi hakkında şunları söyledi: “İnternet ortamında açılacak ekranda kişi önce TC kimlik numarasını ve sonra da elindeki kâğıt paranın üzerindeki seri numarasını girecek ve o seri numarası için hangi firma reklam vermiş ise, o reklamı seyredecek. Reklam sonunda yer alan kontrol şifresini de, reklam yayını bittikten sonra açılacak ekrana yazacak ve böylece kişinin TC kimlik numarası hesabına belirlenen miktarda para kaydedilecek”. 

Reklam potansiyeline göre her bir para seri numarası için bir sefer reklam izleme imkânı olabileceğini söyleyen Şahin, gerekli görülürse aynı seri numarası için birkaç sefer reklam izleme imkânı da sağlanabilir dedi. 

H. Ertuğrul Şahin, halen dolaşımda olan nakit para miktarı düşünüldüğünde ve belirli bir kesimin kredi kart sorunu nedeniyle artık nakit harcama yapmakta olduğu da dikkate alındığında, yaptığı bu önerinin dâhiyane olduğunu belirtti. Şahin, vatandaşın elde edeceği gelirin belirli bir orana ulaşması ile vatandaşın parayı herhangi bir bankadan doğrudan çekmesinin sağlanabileceğini ifade etti. 

Bu sistem ile, firmaların reklam harcamalarından, reklamı izleyen ve bundan fayda sağlaması beklenen vatandaşın gelir elde etmesi imkanının oluşacağını belirten H. Ertuğrul Şahin, vatandaşın gelir elde etmesi, aynı zamanda Devletin de vergi geliri elde etmesini sağlayacak ve bu işlemden Devlet de kazançlı çıkacak dedi. 

Reklam sektörünün bu sistemden zarar görmemesi için, sistemin kurulum ve işleyişinin, yapılacak ihale ile reklam firmalarından oluşacak bir yürütme kuruluna devredilebileceğini söyleyen Şahin, bu yöntemle herkesin paradan para kazanabileceğini ve TC kimlik numarası ve internet kullanımının da iyice yaygınlaşacağını belirtti. 

 
Toplam blog
: 73
: 614
Kayıt tarihi
: 07.02.07
 
 

Ertuğrul Şahin, 1968 Mersin doğumlu. Karadenizli. Çukurova Üniversitesi, İktisadi ve İdari Biliml..