Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Kabahatler Kanunun uygulansın artık

Kabahatler Kanunun uygulansın artık
 

“Kabahatler Kanunu laf olsun diye mi var?”


DEĞERLİ ARKADAŞLAR, Çevre ve tüketeci haklarını koruma derneği (çetkoder) genel merkezi bana önemli bir bülten göndermiş. Buraya alıyorum, herkes duysun ve görsün...

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ ülkemizde yürürlükte çok sayıda Tüketicinin rahatı ve huzuru için çıkartılan Kanun var. Ancak bu kanunlar yerli yerinde ve ciddiyet ile uygulanmadığından her biri tüketici olan Vatandaşımızın rahatı ve huzuru kaçıyor, ayrıca sağlıklı yaşam elinden alınıyor. Oysa sağlıklı yaşam ve huzurlu yaşam tüm tüketicilerin en doğal ve yaşamsal hakkıdır” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Yürürlükte bulunan 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu kapsamı içinde olmayan düzenlemelerin birçoğu değişik yasa ve yönetmelikler ile düzenlenmiştir. Yasa ve yönetmelikler toplum içindir. Çıkartılan yasalar ve yönetmelikler cidden uygulanmayacak, iş olsun, dostlar alışverişte görsün misali çıkartılıyorsa anlamı olmaz. Bu gün ülkemizde KABAHATLER KANUNU diye bir kanun var ve ciddi uygulandığı takdirde toplum için çok büyük uyumluluk, ahenk, fayda, düzen sağlayacaktır. Ama ülkemizin hiçbir yerinde ciddi bir şekilde uygulanmamaktadır. Herkes görevi bir başkasına atmaktadır. Oysa Belediyelerin Zabıta teşkilatları ile Kolluk kuvveti olarak bilinen emniyet güçleri el ele vererek bu kanunun dört dörtlük uygulanmasını sağlamalıdırlar. Bu sağlanırsa, toplumda birlik ve beraberlik duygusu, kurallara uyma dürtüsü, kanun ve kurallara saygı, çevreye ve doğaya saygı, yaşama saygı artacaktır. Bunun sonucu ise her biri birer tüketici olan vatandaşımız sağlıklı yaşayacaktır” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Bir türlü ciddi bir şekilde uygulanmayan Kabahatler Kanunu’nda en önemli olanlardan üç tanesini burada belirtmek istiyorum. Birincisi İşgal kabahati, İkincisi Başkalarını rahatsız etme kabahati, üçüncüsü ise Dilencilik kabahati. Bu üç kabahat de yaşamımızın her alanında oldukça bol ve bununla mücadele edecek olan, savaşacak olan ilgili yetkililer görmezden, duymazdan gelerek umursamaz tavır ile çalışıyorlar. Kanun içinde çok sayıda kabahat var. Ben önemli olan üçünü söyledim. İçinde çevre kirliliği, doğayı kirletme den tutun da her tür kabahat için gerekli cezalandırma ve uyarıcı madde mevcut. Ama bu kanunu cidden uygulayan yok. Öyle olunca da sağlıklı çevreden yoksun kalıyoruz. Yollar sokaklar ve kaldırımlar işgal altında kalıyor. Her köşe başında dilenciler ve kırmızı ışıkta para isteyenler veya satıcılar artıyor. Aşırı müzik sesi başta olmak üzere, bağırtılı eksozlar, trafiği tehlikeye düşürücü araç kullanmalar, gereksiz klakson ve korna çalmalar, Yol sokak kapatarak düğün dernek yapmalar, gece geç saatte havai fişek patlatmalar, yere tükürmek, çekirdek kabuğu atmak, komşuyu rahatsız etmek ve daha neler kural dışı olarak yaşamımıza giriyor. Oysa bu 5326 sayılı Kabahatler kanunu kapsamı oldukça geniş ve uygulandığında topluma huzur geleceği aşikârdır. Lütfen bu kanunu artık ciddi bir şekilde uygulasınlar” dedi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “uygulamanın Belediyelerin Zabıtalarınca ve kolluk kuvvetince hızlandırılması ve ciddi yapılması için içişleri Bakanlığınca genelge bir an evvel yayınlamalı Valilikler ve ilgili birimler uyarılmalıdır” dedi.

 
Toplam blog
: 24
: 510
Kayıt tarihi
: 17.03.10
 
 

İzmir ili Narlıdere ilçesinde oturuyorum. Halkla ilişkiler mezunuyum. Topluma karşı, çevre ve doğaya..